Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2015

  • Ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, καταδικάζοντας τον εκβιασμό, όπως είπε, κυβέρνησης και δανειστών και καλώντας το λαό να πει «όχι» και στους δύο.
  • Πολιτική απάτη που μετεξελίσσεται τώρα σε πραξικόπημα και που ευτελίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες ενώ θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και  απειλεί το ιστορικό της κεκτημένο, χαρακτήρισε Ευάγγελος Βενιζέλος, την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει δημοψήφισμα.
  • Επεισόδια σημειώνονταν τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου 40-50 άτομα, που χρησιμοποιούν το Ίδρυμα ως ορμητήριο, έριχναν πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται παραταγμένες στο σημείο. Λόγω των επεισοδίων παραμένει κλειστή η οδός Πατησίων.
  • Ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα εξέλιξη, με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει τίς ευθύνες της στο λαό, χαρακτηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ την αναγγελία από τον πρωθυπουργό δημοψηφίσματος. «Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, οφείλει να παραιτηθεί και να αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν με εκλογές για το μέλλον το δικό τους και της χώρας» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά. Σκληρή δήλωση και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
  • Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το Σάββατο συγκαλείται εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής για να λάβει τις αποφάσεις, ενώ ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος. Υπέρ του «όχι» τάσσεται η κυβέρνηση. Δραγασάκης και Τσακαλώτος θα έχουν το Σάββατο συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι. Όλο το διάγγελμα.

Κόσμος

  • Η δραματική τροπή της ελληνικής κρίσης με την αιφνίδια ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα επί τη πρότασης των δανειστών κυριαρχεί στα διεθνή μέσα. Mεταδίδουν το διάγγελμα του πρωθυπουργού δίνοντας έμφαση στη δήλωσή του για εκβιαστικό τελεσίγραφο εκ μέρους των θεσμών, αλλά ότι ο ίδιος δεσμεύεται πως θα σεβαστεί την ψήφο της 5ης Ιουλίου. Κλίμα αιφνιδιασμού στα διεθνή μέσα για την ανακοίνωση Τσίπρα μετά τον «πυρετό» στις Βρυξέλλες.
  • Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εξαγγείλει δημοψήφισμα για την πρόταση των δανειστών.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Αμερικανοί έχουν παραμείνει εδώ και πολύ καιρό «τυφλοί» στο πρωτοφανές «χάος» που προκαλεί η ένοπλη βία στις ΗΠΑ. Πλέκοντας το εγκώμιο του πάστορα Κλεμέντα Πίνκνεϊ που δολοφονήθηκε στην επίθεση στο Τσάρλεστον, ο Ομπάμα είπε ότι η απομάκρυνση της σημαίας του Νότου θα αναγνωρίζει τα λάθη της δουλείας και την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών.
  • Τρεις διαφορετικές ήπειροι, ένας «ύποπτος». Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, οι επιθέσεις σε Τυνησία, Κουβέιτ και Γαλλία μπορεί να έγιναν με διαφορετικό τρόπο και να είχαν διαφορετικό στόχο, ωστόσο, υπογραμμίζουν και οι τρεις τη φύση μίας συνεχώς εξελισσόμενης απειλής. Και προκαλούν ανησυχίες για την εξάπλωση του τζιχαντιστικού κινήματος σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.
  • Στο αίμα βάφτηκε σιιτικό τέμενος στην πρωτεύουσα του Κουβέιτ κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. Καμικάζι παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπους στο τέμενος Αλ-Ιμάλ αλ-Σαντέκ, ενώ περισσότεροι από 220 τραυματίστηκαν. Οργάνωση που δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα. Φωτορεπορτάζ, βίντεο - Προσοχή, σκληρό περιεχόμενο.

Οικονομία

  • Αξιωματούχος της ευρωζώνης τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι «το Eurogroup θα διεξαχθεί» σήμερα, Σάββατο, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα «σχέδιο Β». Το Dow Jones Newswire μεταδίδει πως οι δανειστές είναι έτοιμοι να αποσύρουν την πρότασή τους, καθιστώντας άνευ αντικειμένου το δημοψήφισμα.
  • Τη συνέχιση της παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να ζητήσουν από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνάντηση που θα έχουν μαζί του στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
  • Το Eurogroup του Σαββάτου θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μία συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει χρέος και χρηματοδότηση, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως παραδέχτηκε, τα μέτρα που προτείνονται είναι υφεσιακά, η λιτότητα όμως στρέφεται προς τους έχοντες.

Αθλητισμός

  • Δεν ήταν μόνο η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός που απάντησαν με ανακοινώσεις κατά της ΕΠΟ και της συνεχιζόμενης αδιαφορίας της Ομοσπονδίας σε όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο ζήτημα της «εγκληματικής οργάνωσης». Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που καταψήφισε τον διαχειριστικό έλεγχο της ΕΠΟ στη Γ.Σ. της Παρασκευής, άσκησε σκληρή κριτική κατά των διοικήσεων Σαρρή και Γκιρτζίκη με τον εκπρόσωπό του, Δημοκράτη Παπαδόπουλο, να ξεσπά αναφορικά με τα τέσσερα «καυτά» ζητήματα της διαφθοράς, των παράνομων Επιτροπών της Ομοσπονδίας, της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και της Βίας που προκύπτει από την ανισονομία των αποφάσεων της ίδιας της ομοσπονδίας.
  • Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΑΕΚ, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της Ομοσπονδίας, με θέμα την τοποθέτηση του Γιάννη Τσαχειλίδη στην προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Η «Ένωση» κάνει λόγο για «σύνθεση καρικατούρα της προηγούμενης», τονίζοντας πως κανένας υπεύθυνος δεν θα γλιτώσει απ' την τιμωρία. Πρόκειται για φουλ επίθεση στην Ομοσπονδία, η οποία το μεσημέρι της Παρασκευής έκανε πως δεν γνωρίζει για τις αντιδράσεις των ομάδων ως προς την προηγούμενη διοίκηση (Σαρρή), αλλά και τη νυν (Γκιρτζίκη). Η ΑΕΚ επισημαίνει πως θα προασπίσει τα συμφέροντά της κόντρα στα σχέδια της Ομοσπονδίας.
  • Η οικτρή εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ περίπου από τα μέσα της περσινής αγωνιστικής σεζόν αποτελεί… παράδειγμα αποφυγής για τον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος ως νέος προπονητής της ομάδας, καλείται να «συμμαζέψει» την κατάσταση στα αποδυτήρια. Ο Κροάτης κόουτς έδειξε με το «καλημέρα» στην πρώτη προπόνηση της ομάδας πως δεν θα δεχτεί κανένα παράπτωμα από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή και ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν ο Αργεντινός, Φακούντο Περέιρα, ο οποίος άργησε να προσέλθει στην προπόνηση για να τιμωρηθεί με πρόστιμο 500 ευρώ!
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου