Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πεμπτη, 25 Ιουνίου, 2015

  • Σε βαρύ κλίμα αναμένεται να συνεδριάσει το μεσημέρι (14:30 ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης το Eurogroup για να εξετάσει το κείμενο που κατέθεσαν οι θεσμοί, αλλά και ελληνικό κείμενο. Αμετακίνητη από τις θέσεις της εμφανίζεται η ελληνική πλευρά, διαμηνύοντας πως οι προτάσεις της θα συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω και θα υποβληθούν στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Χωρίς να κάνουν δηλώσεις αποχώρησαν από τη συνάντηση με τον Αλ.Τσίπρα οι επικεφαλής των θεσμών.
  • Συνέντευξη Τύπου εν όψει της Συνόδου Κορυφής έδωσαν οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου και το θέμα της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί. Ο Μάρτιν Σουλτς εξήρε τις προσπάθειες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας. Συγκρατημένος και ο πρόεδρος της Κομισιόν.
  • Στο Διαδίκτυο και στα επαγγελματικά λύκεια έχουν αναρτηθεί οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α' και των ΕΠΑΛ-Β'.  Εκκρεμεί πάντως η έκδοση της βαθμολογίας για τα ειδικά μαθήματα.
  • Τη θέση ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι ρεαλιστικές και ότι υπάρχει διάθεση για λύση μεταφέρουν  από τις Βρυξέλλες έλληνες αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, η Αθήνα παραμένει στις προτάσεις της που έχουν αναγνωριστεί ως βάση συζήτησης, πριν από λίγες ημέρες. «Τώρα είναι ώρα που κρίνεται η υπευθυνότητα και η βούληση του καθενός» αναφέρουν.
  • Ληστεία με το καλημέρα την Πέμπτη σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Μια γυναίκα που φορούσε περούκα με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και αφαίρεσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες η λεία της ήταν περίπου 125.000 ευρώ.

Κόσμος

  • Δίπλα στην Ελλάδα και το αίτημα ελάφρυνσης του χρέους στέκεται η ιταλική αριστερή εφημερίδα Il Manifesto με εκστρατεία αλληλεγγύης εν μέσω της κορύφωσης της δραματικής διαπραγμάτευσης. «Παραιτούμαι από το ελληνικό χρέος που μου αναλογεί» είναι η πρωτοβουλία-έκκληση της Manifesto, η οποία καλεί τους αναγνώστες να υπογράψουν επιστολή που στέλνει το μήνυμα πως «η Αθήνα δεν είναι μόνη».
  • Μία απόφαση-ορόσημο εξέδωσε δικαστήριο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης δίνοντας το πράσινο φως για αποζημίωση στο πρώτο θύμα βιασμού κατά τη διάρκεια του πολέμου και καταδικάζοντας σε ποινή φυλάκισης του δύο σερβοβόσνιους στρατιώτες βιαστές της.
  • Σε αχαρτογράφητα νερά οδηγεί την ΕΕ ο Ντέιβιντ Κάμερον λαμβάνοντας για πρώτη φορά το λόγο ενώπιον των «28» για να παρουσιάσει τις προϋποθέσεις που θέτει η Βρετανία για την παραμονή της στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι προτάσεις Κάμερον -οι οποίες για λόγους στρατηγικής θα κινηθούν σε αυτή τη φάση σε πιο γενικό και ασαφές πλαίσιο-θα παρουσιαστούν στο δείπνο των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών την Πέμπτη ανοίγοντας επίσημα πλέον το δύσκολο κεφάλαιο της επαναδιαπραγμάτευσης της σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ.
  • Ανησυχητικές αναφορές από το κουρδικό Κομπάνι, στη συριακή πλευρά της μεθορίου με την Τουρκία: Οι τζιχαντιστές της ISIS απειλούν ξανά την πόλη, προχωρώντας σε επίθεση καμικάζι και συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα. Ο πρώτος απολογισμός μιλά για τουλάχιστον 12 νεκρούς. Η Δαμασκός υποστηρίζει πως οι μαχητές μπήκαν από την Τουρκία, κάτι που η Τουρκία απορρίπτει. Παράλληλα, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τμήματα της κουρδικής Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.
  • Επιβατηγό αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Βαρσοβία εξαιτίας υποψίας πως υπήρχαν εκρηκτικά, η οποία τελικά αποδείχθηκε φάρσα. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Όσλο, ερευνήθηκε από πυροτεχνουργούς ενώ το αεροδρόμιο έκλεισε για μερικές ώρες. Συνελήφθη ένα άτομο για το τηλεφώνημα που πυροδότησε το συναγερμό.

Οικονομία

  • Ένα έγγραφο που θα περιγράφει την άποψη των τριών θεσμών επί ενός σχέδιο σκοπιμότητας θα εξετάσει σε λίγη ώρα το Eurogroup. H πρόταση επιτρέπει στην Ελλάδα να αναθεωρήσει τις ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ στα τέλη του 2016, αν βρεθούν ισοδύναμες πηγές εσόδων και επεκτείνει την καταληκτική ημερομηνία για κατάργηση του ΕΚΑΣ κατά δύο χρόνια, μέχρι το τέλος του 2019. 
  • Η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας και αφορούσε στην παράταση υποβολής του Ε9 έως 27 Ιουλίου και τις αλλαγές στις δόσεις του φόρου εισοδήματος αποσύρθηκε.
  • Η πεντάμηνη ακροσφαλής διπλωματία του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές της χώρας θα τελειώσει με έναν από τους δύο τρόπους: είτε με την σχεδόν πλήρη συνθηκολόγηση του πρωθυπουργού στις απαιτήσεις των δανειστών είτε με επιστροφή στη δραχμή, αναφέρει ο Σάιμον Νίξον σε άρθρο του στη Wall Street Journal.

Αθλητισμός

  • Με την παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Ιάκωβου Αγγελίδη έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γήπεδο Τούμπας, η παρουσίαση του νέου Αθλητικού Διευθυντή της ομάδας Φρανκ Αρνεσεν.
  • Απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας με στόχο την άρση της ποινής διαγραφής, η οποία της έχει επιβληθεί από την ΕΠΟ.
  • Ο Σέρχιο Ράμος ετοιμάζεται να φύγει από το ισπανικό πρωτάθλημα και τη Ρεάλ Μαδρίτης για να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο διεθνής Ισπανός αμυντικός, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της μαδριλένικης εφημερίδας «AS», θέλει να φύγει από το «Μπερναμπέου» και είναι σε συζητήσεις με την αγγλική ομάδα. Ο Ράμος έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ έως καλοκαίρι του 2017, με ετήσιες αποδοχές περίπου στα 6 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του μαδριλένικου συλλόγου του έκανε πρόταση για την ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά ο διεθνής αμυντικός την απέρριψε, καθώς ζητάει περίπου 10 εκατ. ευρώ το χρόνο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου