Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2015

  • Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης τη Δευτέρα θα αποτελέσει το αντικείμενο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Κυριακή το πρωί. Τα βήματα της Αθήνας συζητήθηκαν εκτενώς σήμερα, Σάββατο, στις μαραθώνιες συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, στενών συνεργατών του και κορυφαίων υπουργών, με τις πληροφορίες να θέλουν την Αθήνα να ετοιμάζει αντιπρόταση.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα έξω από το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, δεκάδες πολίτες, οι οποίοι ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την άμεση κατάργηση των κέντρων κράτησης. Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.
  • «Πρέπει να μείνουμε στο ευρώ. Αν ο Αλέξης πει όχι στην συμφωνία πάμε κατευθείαν σε εκλογές» είναι ο τίτλος της συνέντευξης του επικεφαλής του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκη, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές, στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica. «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα και, πάνω από όλα, δεν ψηφίστηκε από εκατομμύρια ψηφοφόρους για να πράξει αυτό. Το ξέρει» υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωράκης.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα συζητήσει το ζήτημα της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι την Κυριακή στο περιθώριο των εγκαινίων του γαλλικού περιπτέρου στην Παγκόσμια Έκθεση του Μιλάνου, σύμφωνα με το Ελυζέ.
  • «Ο αγώνας της Ελλάδας ενάντια στη λιτότητα είναι αγώνας όλης της Ευρώπης», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και σημειώνει ότι «οι σημερινές μαζικές κινητοποιήσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Δουβλίνο και Ρώμη έστειλαν ηχηρό μήνυμα: η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί». «Ο αγώνας μας είναι και δικός τους αγώνας. Μια άλλη Ευρώπη είναι αναγκαία, μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή» καταλήγει.

Κόσμος

  • Σάλο έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και φέρονται να δείχνουν τον δράστη του μακελειού στο Τσάρλεστον να διαφημίζει, ουσιαστικά, τις ρατσιστικές του πεποιθήσεις ή να ποζάρει με όπλο. Μαζί με τις φωτογραφίες έχει κυκλοφορήσει και «μανιφέστο» που αποδίδεται στον νεαρό. Η γνησιότητα των φωτογραφιών δεν είναι επιβεβαιωμένη, ούτε και είναι σαφές από πού προέρχονται.
  • Νεαρός που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 34, ρίχνοντας με ταχύτητα το όχημά του πάνω σε ένα πλήθος σε έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους του Γκρατς, στη νότια Αυστρία. Η αστυνομία δεν βλέπει ενδείξεις τρομοκρατικής ενέργειας.
  • Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική συνέχισης της λιτότητας που φέρνει η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν την πρώτη διαδήλωση μετά την επανεκλογή Κάμερον το «ξεκίνημα εκστρατείας διαμαρτυριών».
  • «Εκβιασμό» χαρακτήρισε το Σάββατο η Ρωσία την παράταση για ένα έτος, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί με αφορμή την «παράνομη προσάρτηση» της Κριμαίας πριν από έναν χρόνο, εκτιμώντας ότι τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν στην επιστροφή της χερσονήσου στους κόλπους της Ουκρανίας.
  • Η δημόσια υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, την ώρα που ευρωσκεπτικιστές βουλευτές από τρία κόμματα σχημάτισαν μια νέα ομάδα έτοιμη να διεξάγει εκστρατεία υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οικονομία

  • Να λάβει δύσκολες αποφάσεις για να βρεθεί λύση κάλεσε την Αθήνα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, λέγοντας πως αποτυχία θα είχε ως συνέπεια «τρομακτική μείωση» στην ελληνική οικονομική δραστηριότητα. Οι επιπτώσεις ενός Grexit σε άλλες χώρες «παραμένουν αβέβαιες», σημείωσε, λέγοντας πως «ενώ όλα τα μέρη πρέπει να δείξουν ευελιξία, το βάρος είναι στην Ελλάδα».
  • Νέα πρόταση ετοιμάζει η κυβέρνηση για το Eurogroup της Δευτέρας και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που ακολουθεί επιδιώκοντας συμβιβασμό με τους δανειστές, υπό την απειλή του τελεσιγράφου ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό που χωρίζει αυτή τη στιγμή τις δύο πλευρές ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ. Ποιους συμβιβασμούς εξετάζει η Αθήνα.
  • «Πρότυπο ισότιμης δημόσιας συνεργασίας και στρατηγικό μοντέλο αμοιβαίας επωφελούς επένδυσης» χαρακτήρισε τον Νότιο Ευρωπαϊκό αγωγό, ο Π.Λαφαζάνης. «Ο νότιος ευρωπαϊκός αγωγός είναι πρώτα απ’ όλα ένας καλός αγωγός για μια διαφορετική Ευρώπη, χωρίς νέο-ψυχροπολεμικές διαιρέσεις και χωρίς τείχη απομόνωσης προς οποιαδήποτε πλευρά» λέει και τονίζει ότι «δεν ζημιώνει κανένα τρίτο μέρος». «Εμείς δεν εξαιρούμε καμιά χώρα που διαθέτει φυσικό αέριο και θέλει να το περάσει από το έδαφός μας να το κάνει», επισημαίνει ο υπουργός.

Αθλητισμός

  • Στη Μονακό θα συνεχίσει και επισήμως την καριέρα του ο Γκουίντο Καρίγιο, καθώς η Εστουδιάντες ανακοίνωσε και επίσημα την πώληση του Αργεντινού επιθετικού στους Μοναγάσκους. Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο 24χρονος κόστισε 8,8 εκατομμύρια ευρώ.
  • Σύμφωνα με τη Daily Mirror, ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του αμυντικού της Γουέστ Μπρόμιτς, Τζόλεον Λέσκοτ.
  • Εντύπωση και μάλιστα αρνητική έχει προκαλέσει στους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ η πρόταση χορηγίας που πρότεινε ο ΟΠΑΠ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες οργανισμός προσφέρει έξι εκατομμύρια ευρώ για την χορηγία του πρωταθλήματος και άλλα 11 εκατομμύρια για τις διαφημίσεις στις φανέλες των 16 ομάδων.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου