Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τι είπαν οι ομογενείς για την κρίση στην Ελλάδα και τι πρότειναν

Του Θεόδωρου Καλμούκου
SPIREAS 1

ΒΟΣΤΩΝΗ. Αισθήματα αγωνίας, αποκαρδίωσης, ντροπής, αβεβαιότητας διακατέχουν τους ομογενείς στους οποίους ο «Ε.Κ.» μίλησε αντιπροσωπευτικά ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κοινή συνισταμένη ότι η Ελλάδα έχει μπει σε περιπέτεια, και ότι χρειάζεται άμεσα κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εθνικής σωτηρίας.
ANGELIADIS MIKE 1Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Σπύρος Σπυρέας είπε πως «ο Τρικούπης είχε πει τότε πως ‘δυστυχώς επτωχεύσαμεν’, αλλά εμείς δεν πτωχεύσαμε σήμερα από χρήμα, αλλά από πνεύμα, που είναι χειρότερο». Τόνισε πως «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δεχθούν την προσφορά που τους δίνει η Ευρώπη η οποία δεν απέχει από την προσφορά που έκανε η κυβέρνηση. Είναι πολύ κοντά». Ο κ. Σπυρέας υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει υποστεί αυτό που λέμε εδώ bad blood. Οι θέσεις που έχουν πάρει ιδιαίτερα όταν απεχώρησαν δημιούργησαν ανεπανόρθωτες αντιδράσεις. Χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητος».
επιχειρηματίας Μερκούριος «Μάικ» Αγγελιάδης, ο οποίος έχει προβεί ως γνωστόν σε μεγάλη επένδυση στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, είπε στον «Ε.Κ.»: «δεν ξέρω τι να πω είναι μία κατάσταση πολύ λυπητερή και στενάχωρη. Μου τηλεφωνούν από την Ελλάδα όπου όπως ξέρετε στη Ρόδο έχουμε αναλάβει και αυτό το έργο, την επένδυση, και δεν ξέρω τι να κάνω». Πρόσθεσε πως «το έργο είναι στάσιμο, ξόδεψα ένα σωρό χρήματα, εκατομμύρια μπορώ να σας πω, έκανα γενικό σχέδιο ή master plan όπως το λέμε, και έμεινε στάσιμο. Φοβάμαι ότι θα χάσω και τα λεφτά μου. Σας μιλώ για επένδυση πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ». Στην ερώτηση αν τον έχουν ενημερώσει, αν υπάρχει επικοινωνία, απάντησε: «όχι, τίποτε. Οι δικηγόροι μου έτυχε να είναι με το άλλο κόμμα, ο Φορτσάκης λόγου χάρη που ήταν πρύτανης του Πανεπιστημίου, κι έχουν σταματήσει τα πάντα».
Ο κ. Αγγελιάδης είπε ακόμα, πως «καθώς ξέρετε λατρεύω την Ελλάδα και αγαπώ τα αδέλφια μας τους Ελληνες, αλλά πρέπει να σας πω ότι φταίνε κιόλας. Οταν τους ρωτήσεις τι θέλετε Ευρώπη ή έξω από την Ευρώπη, σου απαντούν στην πλειοψηφία τους Ευρώπη. Αν τους ρωτήσεις για τον Τσίπρα λένε καλά κάνει και δεν φτάνει σε συμφωνία, οπότε άντε να βρεις άκρη, δεν καταλαβαίνω».
BEHRAKIS 1Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Γεώργιος Μπεχράκης αισθάνεται «ντροπή και πόνο στην καρδιά μου που έφτασε η Ελλάδα σ’ αυτό το σημείο. Κι αυτό το νιώθω κάθε μέρα όταν φίλοι μου Αμερικανοί με ρωτούν τι γίνεται στην Ελλάδα, κι αυτό με προσβάλλει γιατί είναι η πατρίδα μας, η πατρίδα των γονιών μου, την αγαπώ πολύ και τα παιδιά και τα εγγόνια μου». Τόνισε ακόμα, ότι «επειδή δεν ζω εκεί δεν μπορώ ακριβώς να πω πώς και γιατί έφτασαν τα πράγματα σ’ αυτό το σημείο. Ξέρω ότι υπάρχουν πολιτικές αντιπαλότητες, έχουν δάνεια που πρέπει να πληρωθούν. Ανακοίνωσαν δημοψήφισμα αλλά είναι πολύ αργά διότι αν γινόταν έπρεπε να γίνει πριν τις 30 του Ιουνίου».
Πρόσθεσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται θέσεις εργασίας, βιομηχανίες, επενδύσεις, ανάπτυξη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει γιατί εταιρείες δεν πηγαίνουν να επενδύσουν στην Ελλάδα».
THE 2014 ST. MICHAELS HOME DINNER DANCEΟ επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Στέφανος Τσερπέλης, ανέφερε: «κατ’ αρχήν να σας πω ότι είμαι άναυδος ότι οι Ελληνες ψήφισαν ένα Τσίπρα, έναν ΣΥΡΙΖΑ, μία κυβέρνηση να κυβερνήσει την Ελλάδα χωρίς να δουν ποιος είναι αυτός. Συζεί με μία γυναίκα η οποία είναι άκρα κομμουνίστρια, γεννάει παιδιά χωρίς να τα βαφτίσει, τους δίνει το όνομα του Τσε Γκεβάρα, δεν κάνει τον σταυρό του, δεν πιστεύει στις αρχές της Ελλάδος, πατεί πάνω σ’ όλα αυτά και υπόσχεται στους Ελληνες επί πέντε μήνες ότι θα φέρει την ελευθερία και θα διδάξει τους Ευρωπαίους τι θα πει Δημοκρατία. Οι 18 Ευρωπαίοι έβγαλαν έξω τον Βαρουφάκη διότι δεν ήταν σε θέση να συζητήσει με ανθρώπους μελετημένους, ώριμους που γνωρίζουν τι λένε και για το παρόν και για το μέλλον. Ο σαραντάχρονος Τσίπρας δεν έχει πρόγραμμα να είναι ούτε με την Ευρώπη, ούτε με την Ελλάδα, ούτε με την Ορθοδοξία. Εχει ένα μίσος μέσα στα κατάβαθά του κι όπως λέγει ο ποιητής ‘πόνους και πόθους μας παλιούς που μέσα μας κοιμούνται’».
Ο κ. Τσερπέλης είπε ακόμα πως «η Κωνσταντοπούλου μου θυμίζει μία αντάρτισσα που ήλθε στο χωριό μου κι εγώ ήμουν μικρός, αρματωμένη χιαστί με σφαίρες. Τους αλήτες που βλέπω τώρα στην Ελλάδα ως υπουργούς με τα γένια, άπλυτοι, αξύριστοι, ασιδέρωτοι, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα τι είναι ούτε η Ελλάδα μας, ούτε η πατρίδα μας, ούτε η πίστη μας και τρομάζω. Σας θυμίζω ότι ο Τσίπρας ήταν μέχρι χτες επαναστάτης, φωνές στο δρόμο, όλα κάτω, δεν πληρώνω, και τώρα περιμένουμε αυτός ο άνθρωπος να διορθώσει την Ελλάδα».
Στην ερώτηση τι πρέπει να γίνει τώρα, απάντησε: «να αρνηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπογράψει το δημοψήφισμα. Κι αν υπογράψει να πει στο λαό να ψηφίσει ναι στο ευρώ, ναι στην Ευρώπη, τελεία και παύλα. Να σηκωθούν ο Τσίπρας και η παρέα του και να εξαφανιστούν από προσώπου γης και να αναλάβει μία οικουμενική κυβέρνηση και να πει στον λαό την αλήθεια» και συμπλήρωσε «ο λαός δεν ξέρει τι καλείται να ψηφίσει την Κυριακή, μιλούμε για χάος».
SARANTOPOULOS NIKOSΟ Νίκος Σαραντόπουλος, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Community Credit Union της Μασαχουσέτης, ανέφερε πως «για πολύ καιρό γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας. Τώρα είναι μια άμεση πιθανότητα. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.
Η έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωζώνη και η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων θα προκαλέσει σειρά αρνητικών αλυσιδωτών αντιδράσεων, ξεκινώντας από την Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία, και συνεχίζοντας στις πιο ανεπτυγμένες χώρες.
Οι κεφαλαιαγορές και χρηματαγορές της Ευρώπης θα υποστούν πολύ δυσάρεστες συνέπειες.
Η Ενωμένη Ευρώπη ήταν μια αποτυχία για διάφορους λόγους. Πρώτον, η κοινή νομισματική πολιτική δεν είναι αποτελεσματική χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική. Ωφελεί μόνο τις ισχυρότερες εξαγωγικές χώρες όπως τη Γερμανία, αφήνοντας τις πιο αδύναμες χώρες στο έλεος της μοίρας τους σε περίπτωση κρίσης. Δεύτερον, η έλλειψη κοινής Ευρωπαϊκής συνείδησης είναι μια αιτία αποτυχίας.
Και βέβαια, η ολιγαρχία και η διαφθορά της ελληνικής πολιτικής ελίτ συνετέλεσαν στον πλουτισμό των διεφθαρμένων πολιτικών ηγετών όλων των ελληνικών πολιτικών κομμάτων που δεν ενδιαφέρθηκαν για τα συμφέροντα της πατρίδας».
gianarikas George 1Ο Γιώργος Γιανναρίκας, οικονομολόγος και αναλυτής οικονομικών και μετοχών, είπε πως «η κρίση στην Ελλάδα η οποία εντάθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο δεν είναι λάθος του Τσίπρα, της Μέρκελ, του Βαρουφάκη, της Λαγκάρντ ή του Γιούνκερ, αν και θα ήταν δύσκολο να αρνηθεί κάποιος ότι δεν επέσπευσαν την διαδικασία. Μάλλον είναι το αποκύημα των δεκαετιών του σοσιαλισμού και της κλεπτοκρατίας, μιας κακοφτιαγμένης οικονομικής ένωσης, ιστορικών ευρωπαϊκών αντιπαραθέσεων και μιας πενταετούς ύφεσης η οποία ήταν αποτέλεσμα ατυχών οικονομικών πολιτικών».
Τόνισε πως «για να σωθεί η Ελλάδα έχει την ευθύνη να κάνει δύο πράγματα. Πρώτον, να πάει δεξιά κι όχι αριστερά. Να εκλέξει ανθρώπους που κλίνουν προς τα δεξιά, πατριώτες επιχειρηματίες για να ηγηθούν της χώρας. Πολιτικές εναντίον των επιχειρήσεων και της ελεύθερης αγοράς δεν έχουν επιτύχει ποτέ. Πού οδήγησε ο σοσιαλισμός και η δημαγωγία στην Ελλάδα ή στη Νότιο Αμερική; Από την άλλη μεριά, δείτε το μοντέλο των ασιατικών παραδειγμάτων όπου η ελεύθερη αγορά και η ισχυρή πατριωτική ηγεσία έχει δημιουργήσει επιτυχημένες οικονομικές ιστορίες». Πρόσθεσε πως «η Ελλάδα πρέπει να αγκαλιάσει οικονομικές ελεύθερης αγοράς, συμπεριλαμβανομένων και ιδιωτικοποιήσεων χωρίς όμως να περιορισθεί σ’ αυτές, να διευκολύνει τη συγκρότηση επιχειρήσεων να θεσπίσει ευέλικτους νόμους 
GERASIMOS 1εργασίας και να μειώσει τους φόρους. Κι ακόμα οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα πρέπει να επανορθώσουν τη μυωπία τους και να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιδοθεί στην ανάπτυξη».
Πιστεύει ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Επρεπε η Ελλάδα να είχε κρατήσει τη δραχμή, αλλά τώρα είναι αργά. Η αντικατάσταση του ευρώ ισοδυναμεί με ένα μεταμοσχευμένο όργανο όπου οι διακινδυνεύσεις για μία συστημική απόρριψη είναι υψηλές. Η κυριολεκτική πείνα και το χάος που θα επέλθει από μία επαναφορά της δραχμής θα μπορούσε να είναι καταστροφική».
Υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικαίωμα να ζητήσει ένα χάρισμα του χρέους. Η Ελλάδα χρειάζεται ανακούφιση, όπως χρειάζονται και άλλα μέρη της Ευρώπης. Χωρίς αυτό η Ελλάδα μπορεί να υποφέρει επί δεκαετίες».

Το τηλεφώνημά μας βρήκε τον μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο αεροσκάφος για να ταξιδέψει και πρόλαβε μόνο να μας πει πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε κρισιμότατο σταυροδρόμι» και «προσεύχομαι δυνατά ο Θεός να βάλει το χέρι του».
KAFKAS 1Ο Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, τόνισε πως «το γεγονός ότι έχουν γίνει πολλά λάθη από τους Ελληνες πολιτικούς τις τελευταίες δεκαετίες είναι αναμφισβήτητο, λάθη που σήμερα έφεραν την Ελλάδα κοντά στη χρεοκoπία. Αλλά δεν βαρύνεται μόνο η Ελλάδα για αυτά τα λάθη αλλά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση που άφησε την κατάσταση να φτάσει σε αυτό το σημείο. Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν. Σήμερα, κάποιοι, με αιτία το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας, θέλουν να παίξουν με την αξία του ευρωπαϊκού νομίσματος και την ένωση της Ευρώπης. Πρέπει οι Ελληνες και Ελληνίδες να είναι ψύχραιμοι και ενωμένοι. Εμείς από την πλευρά μας θα πλησιάσουμε τους Αμερικανούς πολιτικούς και θα ζητήσουμε την συμπαράσταση των ΗΠΑ προς την Ελλάδα».
CLAPSIS 1Ο πρωτοπρεσβύτερος – καθηγητής Εμμανουήλ Κλάψης, τόνισε πως «η κρίση που διέρχεται η πατρίδα προκαλεί ανησυχία σ’ όλους που την αγαπούν και δεν έχουν ακόμη παύσει να ενδιαφέρονται ειλικρινά για αυτήν.
Τι πρέπει να γίνει; Το ερώτημα είναι δύσκολο και οι προτεινόμενες λύσεις εντός και εκτός της Ελλάδος αλληλοσυγκρούονται. Πρέπει να βρεθεί η λιγότερο επώδυνη για τον ελληνικό λαό αντιμετώπιση της κρίσης μέσα στα διαλογικά πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης με πνεύμα αλληλεγγύης, σεβασμό της αξιοπρέπειας των λαών και προσήλωση στις δημοκρατικές διαδικασίες. Χρειάζεται με αποφασιστικότητα και τόλμη να γίνει ό,τι είναι αναγκαίο για να ξεπεράσει η ελληνική κοινωνία τις παθογένειες και τη χρεοκοπημένη πολιτική κουλτούρα που την οδήγησαν σ’ αυτή τη κρίση. Μια τέτοια αντιμετώπιση θα προκαλέσει σοβαρές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις, αναγκαίες όμως για ένα καλύτερο μέλλον. Το τίμημα αυτού του κοινωνικού και οικονομικού μετασχηματισμού σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το πληρώσουν δυσανάλογα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».
Είπε ακόμα πως «οι Ελληνες χρειάζονται να έχουν καθαρή κρίση και σωστή πληροφόρηση για να κάνουν τις σωστές επιλογές και να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τις δύσκολες στιγμές που διέρχονται. Η Εκκλησία μπορεί και έχει τη δύναμη να σφυρηλατήσει ακόμη περισσότερο την ανθρώπινη αλληλεγγύη και να ευαισθητοποιήσει τους ιθύνοντες στην ανάγκη ιδιαίτερης μέριμνας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στα πλαίσια των αποφάσεών τους για το μέλλον της χώρας».
KOTSALOS 1
Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος των Νεοχωριτών Αμερικής Βασίλης Κώτσαλος είπε: «ελπίζω σε μία παραίτηση της κυβέρνησης για να έλθει μία οικουμενική κυβέρνηση να μπορέσει να συνεννοηθεί με την Ευρώπη». Πρόσθεσε πως «πολύ ανησυχούμε για την Ελλάδα. Η σκέψη και η καρδιά μας είναι στην Ελλάδα».
Ο Δημήτριος Γεωργόπουλος, συνταξιούχος, μας είπε: «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι απογοητευτική. Φτάσαμε εδώ λόγω των κακών χειρισμών όλων των προηγούμενων ετών. Κατά τη γνώμη μου η κατάσταση ξεκίνησε από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου». Τόνισε ότι «πρέπει όλοι οι Ελληνες να καταλάβουν ότι χωρίς την Ευρώπη και το ευρώ θα έλθει η τελεία καταστροφή της Ελλάδος. Η Ελλάδα είναι για την Ευρώπη. Το ναι στο δημοψήφισμα θα σημαίνει ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ και το όχι καταστροφή της Ελλάδος».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου