Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: Πρώτα θα ψηφιστεί η συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο...

Μέρκελ: Πρώτα θα ψηφιστεί η συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο...

Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2015
Η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Α. Μέρκελ δήλωσε ότι στόχος είναι να έχουμε Eurogroup την Τετάρτη το βράδυ, που να έχει να ανακοινώσει πρόγραμμα. Αυτό που παρουσίασε η Ελλάδα είναι μία πρόοδος αλλά είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα.
"Χρειάζεται ακόμα δουλειά" επεσήμανε η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα.
Όπως είπε η Α. Μέρκελ, ο χρόνος που απομένει είναι λίγος και γι' αυτό τις επόμενες ημέρες πρέπει να εντατικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις για να επιτευχθεί συμφωνία ως το επόμενο Eurogroup που θα συγκληθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Σημείωσε, επίσης, ότι όλοι οι ηγέτες συμφώνησαν με την εισήγηση του Γ. Ντάισελμπλουμ να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.
Συνεχίζοντας, η Α. Μέρκελ σημείωσε ότι η Σύνοδος της ευρωζώνης είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα, καθώς όπως είπε, οι ηγέτες δεν έλαβαν καμία απόφαση, αλλά ούτε και μπήκαν στις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης. Η ίδια τόνισε ότι βάση των συζητήσεων αποτελεί η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Ερωτηθείσα για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η Α. Μέρκελ αναγνώρισε ότι είναι ένα ζήτημα και πρόσθεσε ότι στο θέμα αυτό επιμένει το ΔΝΤ. Πρόσθεσε ότι το θέμα του χρέους συζητήθηκε στη Σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης, αλλά όχι λεπτομερώς. Η ίδια υπενθύμισε την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, σύμφωνα με την οποία, το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα διευθετηθεί, εφόσον υπάρχει ανάγκη. Πρόσθεσε, τέλος, ότι το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους δεν επείγει.
Tέλος, η 'Αγγελα Μέρκελ ανέφερε πως δεν συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος της Ελλάδας.
Ολάντ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης ότι "προχωράμε προς μια συμφωνία" για την Ελλάδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι απομένει ακόμη δουλειά να γίνει.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου