Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2015

  • Σε φόνο, με θύμα μια 28χρονη, κατέληξε η έντονη λογομαχία που είχαν το απόγευμα της Κυριακής τέσσερα άτομα στην περιοχή Τσιχλέικα Αμαλιάδας. Ένας 51χρονος και ο 28χρονος γιος του πήγαν στην περιοχή Τσιχλέικα, όπου συνάντησαν την 28χρονη και τον 31χρονο σύζυγό της. Ακολούθησε λογομαχία μεταξύ των τεσσάρων ατόμων και κάποια στιγμή, ένας από τους δύο άνδρες που πήγαν στα Τσιχλέικα, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον του 31χρονου και της συζύγου του.
  • Δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα γίνει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 14:30. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της Βουλής θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πόρισμα της «Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος».
  • Δυναμική επανεμφάνιση ετοιμάζει το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο στον απόηχο της μεγάλης συγκέντρωσης της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος, όπου το κεντρικό σύνθημα των χιλιάδων πολιτών ήταν «Μένουμε Ευρώπη» και «Ελλάδα - Ευρώπη - Δημοκρατία». Ήδη, έχει ξεκινήσει μεγάλη κινητοποίηση μέσω του διαδικτύου για νέα συγκέντρωση το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος με νέο σύνθημα: «Μένουμε Ευρώπη για πάντα».
  • Ημέρα «αφιερωμένη» στο ελληνικό ζήτημα θα είναι η σημερινή, με τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας να είναι πλέον ασφυκτικά και το βλέμμα διεθνώς να είναι στραμμένο στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει μπαράζ συναντήσεων σε επίπεδο κορυφής, τόσο με τους ηγέτες των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, όσο και με τους επικεφαλής των θεσμών. Παράλληλα, προκειμένου να εξεταστούν οι νέες ελληνικές προτάσεις, έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση του Eurogroup.
  • Τη διαφωνία του ως προς την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά εξέφρασε ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, κατά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Κυριακή.

Κόσμος

  • Ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν ανακοίνωσε την Κυριακή πως θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 18 Ιουνίου και έφεραν τη δεξιά στην εξουσία.
  • Ινδουιστές και μη ινδουιστές, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δέθηκαν κόμπο την Κυριακή για την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, η οποία γιορτάζεται φέτος για πρώτη φορά από τα Ηνωμένα  Έθνη.
  • Υπό κράτηση παραμένει ο δημοσιογράφος Αχμέντ Μανσούρ του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον γερμανού δικαστή. Η υπόθεση θεωρείται ότι θα φέρει σε αμηχανία το Βερολίνο, ενώ δημιουργεί νέα ερωτηματικά σχετικά με την καταστολή της Αιγύπτου κατά δημοσιογράφων και επικριτών.
  • Το ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, όρισε σήμερα, Κυριακή, τον γενικό γραμματέα του, Πέδρο Σάντσες, ως υποψήφιο για το αξίωμα του πρωθυπουργού στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη του 2015.
  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικαλέστηκε σήμερα, Κυριακή, την αστάθεια στα γειτονικά κράτη προκειμένου να καλέσει επειγόντως τα κόμματα να σχηματίσουν γρήγορα μία κυβέρνηση συνασπισμού, διαφορετικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την προοπτική διεξαγωγής νέων εκλογών.

Οικονομία

  • Ο επιτελάρχης του προέδρου της Κομισιόν Μάρτιν Σέιλμαρ χαρακτήρισε «καλή βάση για πρόοδο στη Σύνοδο» τις τελευταίες προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Ο αξιωματούχος έγραψε χαρακτηριστικά για «εμβρυουλκό τοκετό».
  • Την εκτίμηση ότι η συμφωνία εξακολουθεί να είναι εφικτή, αλλά οι Έλληνες πρέπει «να δείξουν αξιόπιστα τα απαραίτητα βήματα προς τις μεταρρυθμίσεις», εξέφρασε ο Επίτροπος Έτινγκερ. Εξήγησε με συγκεκριμένα παραδείγματα την ευελιξία που έχουν δείξει οι εταίροι και τόνισε: «Επιθυμούμε πραγματικά έναν συμβιβασμό· δεν περιμένουμε από τους Έλληνες να σκύψουν το κεφάλι».
  • Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα βρεθεί» μία συμφωνία με τους πιστωτές (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) προκειμένου να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών της χώρας, προειδοποιώντας για «πολύ σοβαρές συνέπειες» που θα είχε ένα αντίθετο σενάριο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη. «Θα ήταν τρελό να εισέλθουμε, για μία διαφορά δύο ή τριών δισεκατομμυρίων, σε αυτά τα ταραγμένα νερά και να πάρουμε τέτοια ρίσκα για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα» τόνισε.

Αθλητισμός

  • Στη Σάλκε, παρά την αλλαγή προπονητή, δεν υπολογίζεται, από τον Ολυμπιακό πέρασε και... δεν ακούμπησε, έτσι ο Φελίπε Σαντάνα ψάχνει τον νέο «σταθμό» στης επαγγελματικής του καριέρας. Όπως όλα δείχνουν ο Βραζιλιάνος που έχει συμβόλαιο ακόμα έναν χρόνο με τη γερμανική ομάδα, θα συνεχίζει στην Κολωνία. Μένει να δούμε αν η Κολωνία θα τον αγοράσει η θα τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού.
  • Έτοιμη να κάνει δικό της τον Στέρλινγκ είναι η Μάντσεστερ Σίτι, αφού σύμφωνα με όσα αναφέρει το έγκυρο βρετανικό δίκτυο «Skysports» οι «πολίτες» ετοιμάζονται να καταθέτουν πρόταση 50 εκατομμυρίων λιρών (69 εκατ. ευρώ) στη Λίβερπουλ για να κάνουν δικό τους τον νεαρό Άγγλο.
  • Ανυπόμονος να επιστρέψει στη Μαδρίτη, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Ρεάλ, δείχνει ο Ντε Χεά, ο οποίος περιμένει την πρόταση της «βασίλισσας» για να γίνει «κάτοικος» Ισπανίας και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως γίνεται γνωστό από τα δημοσιεύματα, η Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει πρόταση για τον 24χρονο τερματοφύλακα γύρο στα 18 εκατομμύρια ευρώ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου