Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Εντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - Αλ. Μητρόπουλος: «Αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν»

Εντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - Αλ. Μητρόπουλος: «Αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν»Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2015

Εντονες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική πρόταση συμφωνίας με τους πιστωτές, την οποία, όπως δήλωσαν, δεν πρόκειται να ψηφίσουν ενώ η Κομμουνιστική Τάση του κόμματος την χαρακτήρισε «ένα ακόμα Μνημόνιο άγριας λιτότητας» και ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου για αλλαγή πολιτικής, αλλά και ηγεσίας. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτήρισε την πρόταση αντικοινωνική, λέγοντας ότι «στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή».
Και πρόσθεσε: «Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν».

«Μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα»
«Μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» χαρακτήρισε την πρόταση ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αναφέροντας ότι «Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα και δεν πρόκειται να περάσει απ' τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας τόνισε ότι «Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ' την τσέπη τους οι Ελληνες τουλάχιστον δύο μισθούς» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αρνηθεί έναν συμβιβασμό, όταν μάλιστα δεν περιέχει προτάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους και επενδυτικό σχέδιο για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
Ο ίδιος αρνήθηκε να στηρίξει μια τέτοια συμφωνία, δηλώνοντας: «Γνωρίζω ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον Πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία».

«Δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς»
«Το There Is No Alternative (δεν υπάρχει εναλλακτική) δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς… » έγραψε στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

«Αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας»
Σκληρή ήταν η αντίδραση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «Τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση για μια συμφωνία παράτασης του Μνημονιακού προγράμματος με τους εκβιαστές της τρόικας, συνολικού ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2015 και 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2016, αποτελούν ένα ακόμα Μνημόνιο άγριας λιτότητας για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα…».
Επίσης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση «συνιστούν επίσημη δέσμευση καταπάτησης όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
«Ολα τα όργανα του κόμματος, από την Π.Γ και την ΚΕ, έως την ΟΜ του πιο απομακρυσμένου σημείου της χώρας, έχουν χρέος να αποδοκιμάσουν την μνημονιακή συμφωνία και να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής, με την υιοθέτηση ενός προγράμματος ρήξης με την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία, αλλά και αλλαγή ηγεσίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου