Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Μακελείο στην Τυνησία: Φοιτητής θέρισε δεκάδες ευρωπαίους τουρίστες

Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2015

Μακελείο στην Τυνησία: Φοιτητής θέρισε δεκάδες ευρωπαίους τουρίστες
Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών από την ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους, την πιο πολύνεκρη στην πρόσφατη ιστορία της Τυνησίας. Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 36 τραυματίστηκαν. Στα θύματα περιλαμβάνονται Βρετανοί, Γερμανοί και Βέλγοι τουρίστες. Δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται.

«Έχουμε καταμετρήσει 37 νεκρούς και 36 τραυματίες. Ορισμένοι εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, Κόκρι Νάφτι, ο οποίος δε διευκρίνισε την εθνικότητα των νεκρών. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 28 νεκρούς.
Ο υφυπουργός Ασφαλείας της χώρας, Ραφίκ Σέλι είχε δηλώσει πως ο ύποπτος ως δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι ένας Τυνήσιος φοιτητής, άγνωστος στην αστυνομία, ο οποίος είχε κρύψει το όπλο του σε μια ομπρέλα. Μόλις έφτασε στη μέση της παραλίας άνοιξε πυρ εναντίον των πελατών του ξενοδοχείου Riu Imperial Marhaba.
"Είναι Τυνήσιος, με καταγωγή την περιφέρεια της Κερουάν", μιας από τις ιερές πόλεις του ισλάμ στην κεντρική Τυνησία, δήλωσε ο αξιωματούχος στον ραδιοσταθμό Mosaique FM. "Είναι ένας φοιτητής. Το πρόσωπο αυτό δεν ήταν γνωστό" στις υπηρεσίες μας, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Σέλι, ο δράστης της σημερινής επίθεσης ήταν μόνο ένας.
Μακελείο στην Τυνησία: Φοιτητής θέρισε δεκάδες ευρωπαίους τουρίστες"Μπήκε από την παραλία, ντυμένος σαν κάποιος που πήγαινε να κολυμπήσει και είχε μια ομπρέλα μέσα στην οποία βρισκόταν το όπλο του. Στη συνέχεια, μόλις έφθασε στην παραλία, χρησιμοποίησε το όπλο του", πρόσθεσε.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Τυνήσιος ομόλογός του Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, εξέφρασαν σήμερα "την αλληλεγγύη τους απέναντι στην τρομοκρατία", μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα στις δύο χώρες τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει καλέσει τους απανταχού οπαδούς του να κλιμακώσουν τις επιθέσεις αυτό το μήνα του Ραμαζανιού, ωστόσο άγνωστο παραμένει αν οι τζιχαντιστές βρίσκονται πίσω από το σημερινό αιματηρό συμβάν.
Η Τυνησία βρίσκεται από το Μάρτιο σε «κόκκινο συναγερμό» μετά την τρομοκρατική επίθεση από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.
Ματωμένο Ραμαζάνι
H δεύτερη ημέρα του μήνα του Ραμαζανιού βάφτηκε σήμερα με αίμα, τόσο από την επίθεση στην Τυνησία, όσο και από τις άλλες δύο, στη Γαλλία και το Κουβέιτ.
Στη Γαλλία τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επίθεση πραγματοποιήθηκε σε εργοστάσιο στην Ισέρ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, με τουλάχιστον έναν νεκρό, ο οποίος βρέθηκε αποκεφαλισμένος.
Το κεφάλι του θύματος βρέθηκε σε απόσταση αρκετών μέτρων από το σώμα, πάνω στο φράχτη του εργοστασίου και καλυμμένο με κομμάτια υφάσματος με αραβική γραφή, όπως μεταδίδει η Figaro, επικαλούμενη το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, ενισχύει την εκδοχή να πρόκειται για έναν από τους δράστες.
Οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ατόμου γύρω στα 30, γνωστού στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Dauphiné Libéré, αναζητείται ένα ακόμη.
Τέλοςστο Κουβέιτ, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από επίθεση καμικάζι σε σιιτικό τέμενος την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Για τις τρεις πολύνεκρες επιθέσεις ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τις καταδίκασε απερίφραστα μέσω σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου