Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«Σκουπίδια» η Ελλάδα για την Standard & Poor's - Υποβάθμιση τραπεζών από την Fitch

ΣΚΛΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2015
Σε «CCC-» από «CCC» με αρνητικό outlook υποβάθμισε την Ελλάδα η Standard & Poor's. Αξιολόγηση που ισοδυναμεί με... «σκουπίδια».
Σύμφωνα μάλιστα με τον οίκο αξιολόγησης, η πιθανότητα Grexit ανέρχεται πλέον σχεδόν στο 50%.
«Σκουπίδια» η Ελλάδα για την Standard & Poor's - Υποβάθμιση τραπεζών από την FitchTην ίδια στιγμή επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση στο «C». Ο S&P ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ελλείψει μιας μεταβολής των συνθηκών προς το καλύτερο, κάτι που δεν αναμένει να συμβεί, η Ελλάδα θα αθετήσει τις πληρωμές του χρέους της προς ιδιώτες επενδυτές μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Προβλέπει μάλιστα ύφεση 3% το 2015.
Λίγη ώρα μετά ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε το αξιόχρεο 4 ελληνικών τραπεζών, μειώνοντάς το στη βαθμίδα της "μερικής χρεοκοπίας" (Restricted Default, RD) μετά την επιβολή ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, υποβαθμίστηκαν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank Εργασίας και η Alpha Bank τόσο για τα μακροπρόθεσμα όσο και για τα βραχυπρόθεσμα αξιόγραφά τους στη βαθμίδα RD από CCC και C αντίστοιχα.
Η ενέργεια αυτή του οίκου, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, αντανακλά την άποψή του ότι "οι τράπεζες αυτές έχουν καταρρεύσει και θα κήρυτταν πτώχευση εάν δεν επιβάλλονταν έλεγχοι κεφαλαίων, ενόψει της μεγάλης εκταμίευσης καταθέσεων και της απόφασης της την 28η Ιουνίου να μην αυξήσει το όριο της έκτακτης ρευστότητας (ELA)", όπως ανέφερε ο Fitch.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου