Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2015

  • Σε τεντωμένο σχοινί διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών σήμερα, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες. Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται σε δύσκολο κλίμα και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία στο αποψινό Eurogroup. Οι εταίροι κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από την ελληνική πλευρά. Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ. Λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.
  • Σε ψήφο κατά συνείδηση θα προχωρήσουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη. Όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 την Τετάρτη, ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία εάν δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για το χρέος.
  • Συνάντηση μιας ώρας με τον Κώστα Καραμανλή, είχε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση έγινε στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, στην οδό Παναγή Κυριακού πλατεία Μαβίλη.
  • «Η ελληνική κοινωνία επιθυμεί να μπει τέλος σε αυτό το μαρτύριο» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επανέλαβε ότι πρέπει οπωσδήποτε να επιτευχθεί σήμερα μία συμφωνία. Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι τόσο το Ποτάμι, όσο, κατά τη γνώμη του, και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου θα στηρίξει μία συμφωνία που θα φέρει τις υπογραφές τις ελληνικές κυβέρνησης και των Ευρωπαίων συμμάχων.
  • Σε διαχωρισμό των τριών διατάξεων, οι οποίες καθορίζουν τους όρους κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας, ώστε οι πτέρυγες της Βουλής που συμφωνούν με τις δύο εξ αυτών να διευκολυνθούν να τις ψηφίσουν, προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Κόσμος

  • Πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα, στο Ταλίν της Εσθονίας, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ τα αμερικανικά σχέδια περί προσωρινής ανάπτυξης βαρέων όπλων στις χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης.
  • Πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά και ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Ltd., ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι αποσύρουν από τα προϊόντα των πωλήσεών τους αυτά που φέρουν τη σημαία της Συνομοσπονδίας του Νότου, επίμαχο σύμβολο του παρελθόντος της δουλείας στις ΗΠΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα των αμερικανικών σούπερ μάρκετ Walmart. Στη δημοσιότητα βίντεο με τη σύλληψη του Ντίλαν Ρουφ, δράστη της σφαγής στο Τσάρλεστον.
  • Την απόλυτη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει συμφωνία και ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα υποχωρήσουν διότι «μία χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αδιανόητη», εκφράζει ο γάλλος ευρωβουλευτής Ζαν-Λικ Μελανσόν στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
  • Δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία η υποθαλάσσια Σήραγγα της Μάγχης που συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας Eurotunnel.
  • Σε υψηλούς τόνους αντιδρά επισήμως το Παρίσι στις αναφορές πως τρεις γάλλοι πρόεδροι -Ολάντ, Σαρκοζί και Σιράκ- είχαν πέσει θύματα παρακολούθησης από την αμερικανική NSA: Μετά από έκτακτη συνεδρίαση στο Μέγαρο Ηλυσίων, ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως η Γαλλία «δεν θα ανεχθεί καμία απειλή στην εθνική της ασφάλεια». Την ίδια στιγμή, διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως η πρέσβης των ΗΠΑ στο Παρίσι κλήθηκε στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οικονομία

  • Αισιόδοξος ότι η συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τη Ρωσία για τον αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από την ανατολική Μεσόγειο θα εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Μεταπολίτευσης, εμφανίστηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Παράλληλα, απάντησε και σε όσους αντιδρούν στη συμμετοχή της Ελλάδας στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι δεν δικαιολογούνται με κανένα τρόπο.
  • Ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί εκτιμά ότι το πρόβλημα του χρέους αφορά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα. «Χρειαζόμαστε μια διάσκεψη για το σύνολο των χρεών της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Πικετί σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. «Μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι αναπόφευκτη μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε.
  • Αντιπρόταση κατέθεσαν στην ελληνική κυβέρνηση ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ με ένα συνοπτικό 5σέλιδο κείμενο στο οποίο περιλαμβάνονται οι αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί ώστε να κλειδώσει η συμφωνία.  Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο sansimera.gr επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του σχετικού 5σέλιδου κειμένου. Οι θέσεις των θεσμών που θα παρουσιασθούν σε λίγη ώρα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , από τους επικεφαλής του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του Eurrogroup ουσιαστικά διατηρούν τη σκληρή γραμμή που είχαν εξαρχής τηρήσει για το ασφαλιστικό και τον ΦΠΑ.

Αθλητισμός

  • Μετά τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ανχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός σταρ δεν καταφέρε να προσαρμοστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα και απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την περασμένη σεζόν στην πρέμιερ λιγκ.
  • Σε διάστημα τριών εβδομάδων από τώρα θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα της επόμενης Σούπερ Λίγκ. Όπως δημοσιοποιήθηκε, η κλήρωση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί με κάθε… επισημότητα την Τετάρτη, 15 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μουσικής.
  • O Κέβιν Μιραλάς, που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Εβερτον, αναζητά τον νέο του σταθμό και οι πληροφορίες θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει κάνει ήδη κίνησή αποκτησής του.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου