Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Απολογήθηκε ο βομβιστής της Βοστώνης, καταδικάστηκε σε θάνατο

Ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα

Ο Τσαρνάεφ στο δικαστήριο, όπως απεικονίστηκε, σε σκίτσο Πηγή: REUTERS
Απολογήθηκε ο βομβιστής της Βοστώνης, καταδικάστηκε σε θάνατο
Ο βομβιστής της Βοστώνης Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ απολογήθηκε την Τετάρτη, λίγο πριν ο δικαστής επιβεβαιώσει την καταδίκη του σε θάνατο.
Ο Τσαρνάεφ είχε καταδικαστεί σε θάνατο τον προηγούμενο μήνα από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου της Βοστώνης για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της πόλης. Στον Τσαρνάεφ θα χορηγηθεί θανατηφόρος ένεση.
«Λυπάμαι για τις ζωές που αφαίρεσα, για τον πόνο που σας προκάλεσα, για τη ζημιά που σας έκανα, ζημιά που δεν μπορεί να διορθωθεί» είπε ο 21χρονος άνδρας, μιλώντας για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια.
Απευθυνόμενος προς τις οικογένειες των θυμάτων είπε: «Προσεύχομαι να ανακουφιστείτε, να επουλωθούν τα τραύματά σας».
Ο Τσαρνάεφ απολογήθηκε έχοντας πρώτα ακούσει τις καταθέσεις των θυμάτων και των οικογενειών τους που τον κατηγορούσαν για τη «θρασύδειλη» και «αηδιαστική» πράξη του.
«Δεν μπορεί να έχει ψυχή για να κάνει κάτι τόσο φρικτό» είπε η Κάρεν Ραντ ΜακΓουότερς που έχασε το πόδι της στην επίθεση και της οποίας η καλύτερη φίλη, Κριστλ Κάμπελ, σκοτώθηκε.
Η μητέρα της Κριστλ Κάμπελ, Πατρίσια, εξαπέλυσε επίθεση στον δράστη. «Αυτό που έκανες στην κόρη μου είναι αηδιαστικό. Δεν ξέρω τι να σου πω. Πιστεύω ότι το σώμα τον ενόρκων έκανε καλά (που σε καταδίκασε σε θάνατο)».
Στην απολογία του ο Τσαρνάεφ είπε ότι άκουσε προσεκτικά τις καταθέσεις. «Άκουσα τη συμφορά που προκάλεσα» δήλωσε.
Η επίθεση τον Απρίλιο του 2013 είχε μετατρέψει σε εφιάλτη τον περίφημο μαραθώνιο: Δύο βόμβες τοποθετημένες σε χύτρες ταχύτητας εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στην γραμμή του τερματισμού λίγο πριν από τις 15:00, σκοτώνοντας τρεις θεατές, μεταξύ των οποίων ένα 8χρονο παιδί και τραυματίζοντας 264 άτομα, συμμετέχοντες και παριστάμενους.
Οι βόμβες κρυμμένες σε σακίδια είχαν τοποθετηθεί από δύο μουσουλμάνους τσετσένους αδελφούς οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγες ημέρες αργότερα.
Ο μεγαλύτερος από τους δράστες ο 26χρονος Ταμερλάνος Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, ενώ ο 20χρονος αδελφός του, Ντζοκχάρ συνελήφθη σοβαρά τραυματισμένος, λίγες ώρες αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου