Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Στις κάλπες την άλλη Κυριακή η Ελλάδα

Σταματά την Τρίτη το πρόγραμμα χρηματοδότησης

Κρίσιμη σύσκεψη της ΕΚΤ σήμερα

Στις κάλπες την άλλη Κυριακή η Ελλάδα - Σταματά την Τρίτη το πρόγραμμα χρηματοδότησης - Κρίσιμη σύσκεψη της ΕΚΤ σήμερα
Με ψήφους 178 υπέρ του «Ναι» έναντι 120  υπέρ του «Οχι» και δύο απών η Βουλή ενέκρινε τα ξημερώματα της Κυριακής την πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Ετσι η Ελλάδα οδηγείται στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με το ερώτημα «Ναι» ή «Οχι» στην πρόταση των δανειστών.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παραδίδει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το πρακτικό της διαδικασίας στη Βουλή και εκείνος με τη σειρά του υπογράφει τη διαδικασία για το δημοψήφισμα.
«Ναι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.
Από την ψηφοφορία απόντες ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντωνίου και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Γαλλαίος.

Σταματάει το πρόγραμμα χρηματοδότησης

Νωρίτερα το Eurogroup τράβηξε κόκκινη γραμμή  στο πρόγραμμα , με το οποίο η ευρωζώνη στήριζε χρηματοδοτικά την Ελλάδα, αποφασίζοντας ότι δεν θα παραταθεί μετά την Τρίτη το βράδυ που λήγει η ισχύς του, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρός του Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Την ίδια ώρα, συνεδρίαση του διοικητικού της Συμβουλίου , προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η συνεδρίαση θα κρίνει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών τις επόμενες μέρες. Όπως επεσήμανε η ανακοίνωση, « η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις». 
Η διακοπή του προγράμματος σημαίνει ότι η τελευταία του δόση δεν θα εισπραχθεί από την Ελλάδα , η οποία την Τρίτη πρέπει να πληρώσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 1,6 δισ ευρώ.
Με 18 υπουργούς εναντίον ενός, του Γιάνη Βαρουφάκη, όπως είπε ο κ. Ντεϊσελμπλουμ, το Eurogroup αποφάσισε ότι «όσο λυπηρό κι αν είναι το πρόγραμμα εκπνέει την Τρίτη το βράδι και θα εκπνεύσει».
Μάλιστα, ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών , εκφράζοντας σαφή δυσαρέσκεια για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, προανήγγειλε δύσκολες εξελίξεις όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 
Ακόμη κι αν το αποτέλεσμα είναι «ναι», είπε, δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί οποιοδήποτε πρόγραμμα, δεδομένου ότι για να πετύχει , η κυβέρνηση που το εφαρμόζει πρέπει και να το πιστεύει. Αλλιώς, αν δεν το πιστεύει, όπως η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, θα έχει ελάχιστη αξιοπιστία.
Σε περίπτωση που θα ψηφίσει «όχι» ο λαός, ο κ. Ντεϊσελμπλούμ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί και άφησε να εννοηθεί ότι οι κίνδυνοι εξόδου απο το ευρώ θα ειναι υπαρκτοί.Ακόμη διερωτήθηκε πως θα επιζήσει το κράτος, χωρίς τη στήριξη του προγράμματος.
Ο κ. Ντέϊσελμπλούμ επιβεβαίωσε αυτό που είχε πεί νωρίτερα κοινοτικός αξιωματούχος, οτι δηλαδή ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις για τη βελτίωση της πρότασης των θεσμών, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για το δημοψήφισμα. Η ελληνική αντιπροσωπεία απέρριψε τις βελτιώσεις και αποχώρησε από τη συζήτηση και αργότερα μάθαμε γιατί, είπε. Ο κ. Ντεϊσελμπλούμ άφησε ανοιχτό το τι θα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το Eurogroup επανήλθε σε συνεδρίαση προκειμένου να συζητήσει το πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα ανακύψουν, χωρίς τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη.

Η ΕΚΤ
Την Κυριακή το πρωί θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα που δημιουργούνται στις ελληνικές τράπεζες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προκηρύξει δημοψήφισμα.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου