Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2015

  • Ένταση επικρατούσε το βράδυ της Πέμπτης στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου περίπου 20 άτομα πετούσαν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Κλειστή για προληπτικούς λόγους η Πατησίων στο σημείο.
  • Συζήτηση για ενεργειακά θέματα είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, στα πλαίσια του φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη. Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε επίσης συνάντηση και με στελέχη της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS.
  • «Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα κατεγράφη στο σημερινό Εurogroup» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, όπου δεν υπήρξε αποτέλεσμα για το ελληνικό ζήτημα.
  • Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών» σε συγκέντρωση με συνθήματα υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, αλλά και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» οι διαδηλωτές θέλησαν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.
  • Η εικόνα του «Έλληνα συνταξιούχου πολυτελείας», διαδεδομένη στη γερμανική δημόσια σφαίρα, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, υπογραμμίζει (και) το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το περιοδικό αναδεικνύει παράλληλα τη σημασία του συνταξιοδοτικού συστήματος, σε μια χώρα όπου τα φτωχά κοινωνικά στρώματα «δεν λαμβάνουν ούτε ένα σεντ κοινωνικού βοηθήματος».

Κόσμος

  • Η επιδημία του κορονοϊού MERS στη Νότια Κορέα φαίνεται να υποχωρεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του τομέα Υγείας, με την χώρα να αναφέρει σήμερα, Παρασκευή, ένα μόνο νέο κρούσμα, μία ημέρα μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος και στην Ταϊλάνδη.
  • Αδιαλλαξία επιδεικνύει για ακόμη μία φορά η κινεζική ηγεσία, τουλάχιστον όσον αφορά την θρησκευτική ελευθερία, απαγορεύοντας το Ραμαζάνι σε περιοχές της δυτικής επαρχίας Σινγιάνγκ, πατρίδας της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.
  • Νίκη για την κεντροδεξιά συμμαχία του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν προβλέπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Δανίας, με καταμετρημένο το 50% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη στη χώρα.
  • Στο νήμα κρίνεται η επόμενη κυβέρνηση της Δανίας, αν και τα μερικά αποτελέσματα δείχνουν προς στροφή στο μπλοκ των κομμάτων της αντιπολιτευόμενης κεντροδεξιάς. Ναι μεν οι Σοσιαλδημοκράτες της πρωθυπουργού Χέλε Τόρνιγνκ-Σμιτ βρίσκονται στην κορυφή, όμως το άθροισμα των συμμάχων της δεν φτάνει για κυβέρνηση. Ισχυρότατη αύξηση της ξενοφοβικής λαϊκιστικής δεξιάς, που κινείται προς τη δεύτερη θέση.
  • Oι Γάλλοι βουλευτές απέρριψαν, όπως αναμενόταν, με μεγάλη πλειοψηφία σήμερα την πρόταση μομφής κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, την οποία είχε ο ίδιος θέσει σε κίνηση ώστε να παρακάμψει τους «αντάρτες» στο νόμο Μακρόν για τα εργασιακά και το άνοιγμα της οικονομίας.

Οικονομία

  • Οι κίνδυνοι που δυνητικά εγείρει η ελληνική κρίση για την ευρωζώνη είναι «διαχειρίσιμοι», εφόσον οι ευρωπαίοι ηγέτες ενεργήσουν εγκαίρως προκειμένου να ενισχύσουν τις οικονομίες τους, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια έκθεσή του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.
  • Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης ανέφερε, μετά το Eurogroup που κατέληξε χωρίς συμφωνία, πως «εάν η πρότασή μας γίνει δεκτή, θα θέσει τέλος στο δράμα». Ο Γ.Βαρουφάκης ανέφερε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία έστειλε «ισχυρό μήνυμα, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένη πρόταση» και τόνισε ότι «είναι η στιγμή οι ευρωπαίοι ηγέτες να βρουν λύση, όπως περιμένουν οι πολίτες». «Βρισκόμαστε επικίνδυνα κοντά σε νοοτροπία που αποδέχεται ένα ατύχημα» σημείωσε, λέγοντας πως «αποδείχθηκε ότι στο Eurogroup δεν μπορούν να γίνουν σοβαρές συζητήσεις».

Αθλητισμός

  • Δηλώσεις στην Record έκανε ο πρώην τεχνικός του Ατρόμητου, Σα Πίντο, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα του προσάπτουνε και τον κατηγορούν. Ο Πορτογάλος τεχνικός φέρεται να είναι κατηγορούμενος για την «εγκληματική οργάνωση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
  • Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας, Μούσα Μπίλιτι, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA, μετά την παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ. Όπως μετέδωσε το BBC, ο 48χρονος Μπίλιτι είναι ο δεύτερος, μετά το Βραζιλιάνο ζωντανό-θρύλο της μπάλας, Ζίκο, που θα διεκδικήσει το χρίσμα του διοικητικού ηγέτης της ανώτατης αρχής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
  • Οι εξελίξεις έτρεξαν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο Ιγκόρ Τούντορ βρέθηκε αρχικά στην Αθήνα με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και την Πέμπτη «πάτησε» Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα ολοκληρώθηκε και τυπικά η πρόσληψή του. Έτσι, ο Κροάτης νεαρός τεχνικός που ήταν εισήγηση του νέου αθλητικού διευθυντή, Φρανκ Αρνσεσεν, έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου