Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2015

  • Στον τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ήδη ενημερωμένοι με τον τόπο διαμονής των ετεροδημοτών. Οι τελευταίοι απλά θα πρέπει να μάθουν για το νέο εκλογικό τμήμα, όπου θα ψηφίσουν.
  • Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις πρώτες ώρες της Τρίτης η Ελλάδα έλαβε ένα μηνυμα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με το οποίο ο πρέδρος της Κομισιόν έθετε στην ελληνική κυβέρνηση μία πρόταση τεσσάρων σημείων. Το νέο μήνυμα Γιούνκερ έρχεται λίγο μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ και λίγες μόλις ωρες πριν τη λήξη του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
  • «Εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην ΕΡΤ, απαντώντας στο ερώτημα τι θα συμβεί εάν ο λαός επιλέξει «ναι» στο δημοψήφισμα. «Θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι αυτής της χώρας» είπε ο κ. Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι στόχος του δημοψηφίσματος είναι η συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Όσο πιο δυνατή η απόρριψη της συμφωνίας, τόσο πιο ισχυρή η ελληνική θέση στη διαπραγμάτευση, δήλωσε.
  • Η «κόντρα» που ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου οδήγησε στην αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την συζήτηση επί του νομοσχεδίου που ρυθμίζει ασφαλιστικά θέματα, ενώ σφοδρές ήταν και οι αντιδράσεις από την πλευρά του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ για την στάση της προέδρου της Βουλής.
  • Αρνητική ήταν η απάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ολιγοήμερη επέκταση του προγράμματος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει προθυμία από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Κόσμος

  • Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην Αθήνα οι ευρωπαίοι ηγέτες, με πολλούς από αυτούς να σημειώνουν ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής αφορά την παραμονή ή την έξοδο από την Ευρωζώνη. Ο Γιούνκερ, καθώς και η Ιταλία, η Βρετανία και η Γερμανία έσπευσαν να προειδοποιήσουν τους έλληνες ψηφοφόρους ότι το δίλημμα της Κυριακής είναι ευρώ ή δραχμή, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πόρτα των διαπραγματεύσεων είναι ανοιχτή.
  • Προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, τονίζει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι πλευρές που διαπραγματεύονται για το ελληνικό χρέος πρέπει να αναπτύξουν ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που θα προσφέρει στην Ελλάδα με ένα βιώσιμο σχέδιο για το χρέος χωρίς να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
  • Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Λονδίνο. Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας.
  • H κινεζική κυβέρνηση «επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη» και να επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες.
  • Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, συμφώνησαν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην επανέναρξη του διαλόγου για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, ανέφερε σύμβουλος του γάλλου προέδρου.

Οικονομία

  • Δεν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους κοινωνικούς εταίρους (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΚΕΕ , λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του πρωθυπουργού. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τον επανακαθορισμό της συνάντησης.
  • Η πληρωμή των συντάξεων του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ μηνός Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αναφέρει το ΙΚΑ σε ανακοίνωσή του. Για το πότε θα γίνει η πληρωμή θα υπάρξει νέα ανακοίνωση. Πάντως, ο υπουργός Δ.Στρατούλης, διαβεβαίωσε από τη Βουλή ότι οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ και της ΔΕΗ θα καταβληθούν τις επόμενες ώρες.
  • Ξεκαθαρίζει πλέον η κατάσταση όσον αφορά τους περιορισμούς που θέτει στη συναλλαγές η τραπεζική αργία και τα capital controls που έχουν επιβληθεί. Μετά τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και τις διευκρινίσεις που έδωσε η κυβέρνηση δημιουργείται ένας οδικός χάρτης για τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές, μέχρι τουλάχιστον να λήξει το καθεστώς της τραπεζικής αργίας. Τo sansimera.gr απαντά στις βασικές ερωτήσεις που προέκυψαν το τελευταίο 24ωρο και αφορούν τις συνηθέστερες συναλλαγές.

Αθλητισμός

  • Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Αθλητικό Διευθυντή, Πιέρ Ισά. «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη μη ανανέωση της συνεργασίας της με τον κ. Πιέρ Ισά. Ο κ. Ισά είχε τα τελευταία δύο χρόνια σημαντική συνεισφορά στις αγωνιστικές επιτυχίες και στη πρόοδο του συλλόγου. Ο κ. Ισά θα αποτελεί έναν πολύτιμο φίλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στη νέα επαγγελματική του δραστηριότητα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
  • Επίσημα παίκτης της Άρσεναλ είναι από τη Δευτέρα ο Πετρ Τσεχ, με τον 33χρονο τσέχο να αφήνει την Τσέλσι μετά από 11 χρόνια και μετακομίζει λίγο πιο δίπλα στο «Emirates» με τη μεταγραφή του να αγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.
  • Την εστία του Παναθηναϊκού θα υπερασπίζεται μέχρι το 2018 ο Λουκ Στιλ, καθώς ο άγγλος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ανανέωσε για 2 χρόνια το συμβόλαιο του, το οποίο ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2016. Μετά την ανακοίνωση της διετούς ανανέωσης ο 30χρονος τερματοφύλακας δήλωσε μεγάλη τιμή που βρίσκεται στο «τριφύλλι», ενώ κατέστησε σαφές πως δεν σκέφτηκε στιγμή να φύγει από την ομάδα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου