Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Με 179 ψήφους η Βουλή είπε «ναι» στο δημοψήφισμα


Με πλειοψηφία 179 ψήφων υπέρ έναντι 120 ψήφων κατά το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στις 5 Ιουλίου, προκειμένου να γίνει δεκτή ή να απορριφθεί η πρόταση των θεσμών για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.
Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελληνών από τη συμπολίτευση, καθώς και η Χρυσή Αυγή. Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν τη δική τους πρόταση σημοψηφίσματος.
Για την έγκριση της πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα απαιτούνταν η σύμφωνη γνώμη 151 βουλευτών. Σημειώνεται ότι η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων της συμπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αριθμεί συνολικά στους 162 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 149 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ 13.
Τα αίματα άναψαν κατά την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, όταν βουλευτές του κόμματος διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορα της προέδρου του Σώματος, Ζωής Κωνστνατοπούλου. Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι τον Κανονισμό, αντέδρασαν έντονο στην άνοδο της κ. Κωνσταντοπούλου στο προεδρείο της Βουλής, αμέσως μετά την ομιλία της. Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη για ένα δεκάλεπτο, έπειτα από τη σχετική «πυροσβεστική» παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η συζήτηση συνεχίστηκε χώρις την παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου στην έδρα.
Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ευρωπαϊκή Ιστορία γιατί αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι, τόνισε και διεμήνυσε ότι στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει την άδεια των Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλουμ για τη διαφύλαξή της.
Η πρόταση για δημοψήφισμα σέρνει την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη, δήλωσε από την πλευρά του ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στη ομιλία του, που διεξήχθη σε δύο φάσεις, λόγω έντασης που προκλήθηκε. Τόνισε ότι το πραγματικό ερώτημα είναι η παραμονή στο ευρώ, και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα που κατηγόρησε για παταγώδη αποτυχία σε όλα τα επίπεδα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου