Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου για κλοπή ρολογιού

   Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Οι Τουρκικές Αρχές συνέλαβαν την Δευτέρα της Διακαινησίμου 17 Απριλίου, τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελο Σίσκο για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για  συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Μπήκε στη φυλακή από την οποία ωστόσο αποφυλακίσθηκε με παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστο. Πηγές εκ των έσω του Φαναρίου είπαν στον «Ε.Κ.» ότι ο Πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν διότι διασύρεται το Πατριαρχείο αφού το θέμα έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στον Τουρκικό Τύπο και στο Ιντερνέτ με προβολή σχετικού βίντεο.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης ανάμεσα στα άλλα, είπε, πως, «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Επισημαίνεται ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος είναι συν τοις άλλοις και Αρχαιοφύλακας του  Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κατάγεται από την Καστοριά και πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο μας είπε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει διότι ήταν μέσα στο Μετρό. Σε δεύτερη επικοινωνία μας μία ώρα αργότερα διημείφθη η ακόλουθη στιχομυθία:

«Ε.Κ.»: π. Αγαθάγγελε, είμαι ο Θεόδωρος Καλμούκος από τον «Εθνικό Κήρυκα» των Ηνωμένων Πολιτειών. Εχετε κάποιο σχόλιο για το θέμα της κλοπής του ρολογιού στο οποίο εμπλέκεσθε;

π. Αγαθάγγελος: Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα για το ενδιαφέρον που δείχνετε, δημοσιογραφικό προφανώς. Εχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι».

«Ε.Κ.»: Ωστόσο το πρόσωπο στο βίντεο είστε εσείς.

π. Αγαθάγγελος: Σας είπα αυτό, δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο.

«Ε.Κ.»: Γιατί ο Πατριάρχης σας έβαλε σε αργία επ’ αόριστο;

π.. Αγαθάγγελος: Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης., τώρα τι να σας πω;

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου