Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Ανησυχία στην Αγκυρα: Ο Ερντογάν ακύρωσε για λόγους υγείας τις σημερινές εμφανίσεις του

ΑΓΚΥΡΑ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής συνέντευξης αργά το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα τη σύντομη διακοπή της, ωστόσο επανήλθε στον αέρα λίγα λεπτά αργότερα.

Ο ισλαμοσυντηρητικός αρχηγός του τουρκικού κράτους, 69 ετών, ανέφερε ότι αντιμετώπισε στομαχικό πρόβλημα, ενώ βρίσκεται εν μέσω εντατικής καμπάνιας για μια νέα (και τελευταία, όπως έχει διακηρύξει) προεδρική θητεία, προσπαθώντας να επεκτείνει την πολιτική του κυριαρχία η οποία διαρκεί από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και μετά το 2014 ως πρόεδρος.

“Είναι φυσικό να αντιμετωπίζουμε κάποια τέτοια ζητήματα από καιρού εις καιρόν, όταν έχουμε τόσο γεμάτο πρόγραμμα”, ανέφερε ο Τ. Ερντογάν, μετά την επανέναρξη της συνέντευξης στο Kanal 7. Απάντησε σε ακόμη μία ερώτηση και στη συνέχεια η συνέντευξη ολοκληρώθηκε.

Ο Ερντογάν ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει προεκλογικές εμφανίσεις σε τρεις επαρχίες της κεντρικής Τουρκίας εντός της Τετάρτης, ωστόσο ακολουθώντας τη συμβουλή των ιατρών του, προχώρησε σε ακύρωσή τους.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος του ευγενούς μου έθνους, κάθε έναν από τους αδελφούς και τις αδελφές μου, που μετέφεραν τις ευχές και τις προσευχές τους για τη μικρή ταλαιπωρία που είχα κατά τη διάρκεια της εκπομπής λόγω της πολυάσχολης δουλειάς μου. Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι σύμφωνα με τις συμβουλές των γιατρών μας. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε μαζί με τα αδέρφια μου από το Κιρίκαλε, το Γιοζγκάτ και τη Σεβάστεια σήμερα”, ανέφερε μέσω Twitter o Τούρκος πρόεδρος.

Στη θέση του στις συγκεκριμένες προεκλογικές συγκεντρώσεις θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

“Με την άδεια του Θεού θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας από αύριο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να φέρουμε το αγαπημένο μας έθνος στους στόχους του αιώνα της Τουρκίας. Με την ευκαιρία αυτή εύχομαι σε όλους τους πολίτες μου υγεία, ειρήνη και ευημερία”, κατέληξε ο Τ. Ερντογάν.

Οι κάμερες δεν αποτύπωσαν τον Ερντογάν την ώρα που ένιωσε την αδιαθεσία, στρεφόμενες στους δημοσιογράφους, ωστόσο μέσω των μικροφώνων ακούστηκε η φωνή κάποιου παρόντος στην αίθουσα να αναφέρει: “Ω, όχι, ω όχι”.

Η εκπομπή είχε αρχίσει με μίαμιση ώρα καθυστέρηση, χωρίς να υπάρξει εξήγηση. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι είχε σκεφτεί να αναβάλει τη συνέντευξη λόγω των στομαχικών του προβλημάτων.

Ο κύριος αντίπαλός του στην κούρσα για την προεδρία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ευχήθηκε στον Ερντογάν “ταχεία ανάρρωση”, με μήνυμά του στο Twitter.

Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ, ανέφερε στο μήνυμά της: “Εύχομαι στον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ταχεία ανάρρωση”.

Ο Αλί Μπαμπατζάν, πρόεδρος του κόμματος DEVA, ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter: “Εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά στον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αδιαθέτησε για λίγο. Ελπίζω η χώρα να περάσει την εκλογική διαδικασία και τα επακόλουθά της με καλή υγεία”.

Ο Ερντογάν βράβευσε τον Ελληνα πρέσβη και την ΕΜΑΚ-ΕΚΑΒ για τη βοήθεια που πρόσφεραν μετά τους σεισμούς

Τον πρέσβη της Ελλάδας στην Τουρκία και την ΕΜΑΚ-ΕΚΑΒ βράβευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη συμβολή τους στις προσπάθειες διάσωσης μετά τον ισχυρό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αγκυρα, ο πρόεδρος Ερντογάν απένειμε τιμητικό μετάλλιο στον εκπρόσωπο της ελληνικής διασωστικής ομάδας, πυραγό Θωμά Κρικέλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ελληνα πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη. Ο Τούρκος πρόεδρος απένειμε επίσης στον Έλληνα πρέσβη και στην πρεσβεία της Ελλάδας τιμητική πλακέτα, ευχαριστώντας τους για την κρίσιμης σημασίας συμβολή τους στο έργο της διάσωσης.

“Σήμερα απονέμουμε μετάλλια σε εγχώριες και ξένες ομάδες έρευνας και διάσωης που έκαναν θυσίες κατά τη διάρκεια των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου”, είπε ο Ερντογάν στην τελετή απονομής του προεδρικού μεταλλίου για εξαιρετικές ανθρωπιστικές υπηρεσίες.

Συνολικά 55.000 άνθρωποι, οι οποίοι έγιναν “το σύμβολο του αγώνα” μετά τους σεισμούς, θα τιμηθούν με το μετάλλιο αυτό.

Τονίζοντας όι τοι δίδυμοι σεισμοί ήταν μια από τις “πιο ολέθριες” φυσικές καταστροφές, όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο Ερντογάν, πρόσθεσε: “Προσευχόμαστε, ούτε η χώρα μας ούτε καμία άλλη χώρα στον κόσμο να μην αντιμετωπίσει καταστροφές σαν αυτή της 6ης Φεβρουαρίου. Δεν θέλουμε κανείς άλλος να περάσει αυτό που βιώσαμε”.

Ο Ερντογάν είπε ότι 11.320 διασώστες από 90 χώρες έφτασαν στην Τουρκία μετά τους σεισμούς και 60 χώρες και διεθνείς οργανισμοί έστειλαν περίπου 250.000 σκηνές για να στεγαστούν οι πληγέντες, τονίζοντας: “Γνωρίζουμε όλους τους πραγματικούς φίλους μας”.

“Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να γιατρευτούν οι πληγές και τα ίχνη του σεισμού να σβήσουν εντελώς”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου