Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ρωσία: Αυξάνει κατά 50% το φυσικό αέριο που στέλνει στην Κίν

  Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2023


Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης

Η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Κίνα κατά σχεδόν 50% φέτος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ. Η ρωσική Gazprom στέλνει αέριο στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia στο πλαίσιο 30ετούς σύμβασης συνολικής αξίας 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο αγωγός ξεκίνησε το 2019 και πέρυσι διέρρευσαν 15,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου μέσω αυτού.

H ποσότητα αυτή αναμένεται να αυξηθεί φέτος στα 22 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και σταδιακά να φτάσει την πλήρη χωρητικότητά του στα 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2027.

«Οι προμήθειες φυσικού αερίου πέρυσι ήταν 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Το 2023, αναμένουμε 22 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, μια αύξηση σχεδόν 50%», υπογράμμισε ο Νόβακ .

«Μαστίγιο και καρότο»: Η Gazprom συνεχίζει τα παιχνίδια με το αέριο προς την Ευρώπη

Σχέδια για νέο αγωγό

Υπάρχουν επίσης σχέδια να ενισχυθεί ο Power of Siberia με έναν δίδυμο αγωγό, τον Power of Siberia-2, με σκοπό την αύξηση των προμηθειών φυσικού αερίου στην Κίνα σε τουλάχιστον 98 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα έως το 2030. Ωστόσο, αυτό είναι σημαντικά μικρότερο από το ρεκόρ 177 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, τα οποία παρείχε στην Ευρώπη το 2018 και το 2019, σημειώνει το Reuters.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, εν τω μεταξύ, είπε επίσης ότι η Ρωσία λαμβάνει περισσότερα γιουάν για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της και επίσης πουλάει περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο για ρούβλια.

Οι τελευταίες κινήσεις επισφραγίζουν το ενεργειακό διαζύγιο μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης στον απόηχο της εισβολής της πρώτης στην Ουκρανία και της απάντησης της δεύτερης, η οποία έλαβε τη μορφή ενός μπαράζ κυρώσεων και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου