Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

EuroLeague: Ο Ολυμπιακός νίκησε 79-68 την Φενέρμπαχτσε κι έκανε το 1-0

Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2023

Με ένα απίστευτο 2ο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για την πρόκρισή του στο Final-4 του Κάουνας, κερδίζοντας με 79-68 τη Φενέρμπαχτσε στο κατάμεστο «ΣΕΦ».

Με τον Αϊζέια Κάναν να βάζει τα πάντα, με τον Σάσα Βεζένκοβ να διαλύει τον ανταγωνισμό και να παίζει ξανά ως MVP και με τον κόσμο όχι απλώς να γεμίζει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά να σπρώχνει τους «ερυθρόλευκους» στα δύσκολα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το πρώτο βήμα και έχει μπροστά της τέσσερις ευκαιρίες για τα δύο που θα τη στείλουν στη Λιθουανία.

Η Φενέρμπαχτσε, από την πλευρά της, δεν είχε Γουίλμπεκιν, Μπιέλιτσα και Μπούκερ, με τον Δημήτρη Ιτούδη να πηγαίνει σε μικρό ροτέισον επτά παικτών και να βλέπει αρκετούς σε καλή, αλλά κανέναν σε μεγάλη βραδιά. Πιέρ, Χέιζ, Γκούντουριτς και Μότλι είχαν καλά διαστήματα, συνολικά όμως η ομάδα της Κωνσταντινούπολης χρειάζεται πολλά περισσότερα για να διεκδικήσει την πρόκριση. Και σίγουρα χρειάζεται περισσότερα από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που ήταν πολύ κακός στην επιστροφή του στο «ΣΕΦ».

Με τους Κάναν – Γουόκαπ να σκοράρουν κατά ριπάς και με τον Ντόρσεϊ να είναι εκτός κλίματος, ο Ολυμπιακός έχτισε από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα (14-7 στο 5’), χωρίς όμως να το κρατήσει. Τζεκίρι και Καλάθης μείωσαν στο 16-15, πριν ο ομογενής γκαρντ βάλει βολές για το πρώτο προβάδισμα της ομάδας του. Στο φινάλε της περιόδου (19-21) οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν επτά ασίστ για ένα λάθος, δεν είχαν σπαταλήσει κατοχές και έδειχναν ικανοί να πιέσουν τους γηπεδούχους στα όριά τους.

Οι Τούρκοι ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν, έπαιξαν με πείσμα και κράτησαν το προβάδισμα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ακόμη κι όταν ο Λαρεντζάκης ξεσήκωσε το ΣΕΦ. Ο Σλούκας δεν είχε μπει στο κλίμα του αγώνα, ο Μότλι έβαλε βολή για το 26-32 στο 17’ και εκεί ήρθε το ξέσπασμα των γηπεδούχων με Βεζένκοβ και Φαλ να γράφουν το 34-32 στο 18’. Στο ημίχρονο (37-35), το ποσοστό των δύο ομάδων στο δίποντο ήταν πολύ χαμηλό και έδειχνε την νευρικότητά τους.

Με τον Ντόρσεϊ πολύ μπερδεμένο στο ξεκίνημα του β’ μέρους και με το ματς να έχει γίνει ακόμη πιο σκληρό, ο Κάναν έγραψε με τρίποντο το 42-39, έβαλε κι άλλο ένα για το 47-43 στο 25’, πριν ο Βεζένκοβ σκοράρει με λέι-απ για το 49-43 και ξεσπάσει. Μαζί του ξέσπασε κι ο κόσμος, με τον Ιτούδη να καλεί αμέσως timeout και τον Κάναν να βάζει άλλα δύο τρίποντα για το 57-49 στο 27’. Ο Αμερικανός ήταν ασταμάτητος, έβαλε και έκτο για το 63-51 της τρίτης περιόδου και όλα πήγαιναν όπως τα ήθελε ο Ολυμπιακός.

Ενα σερί 7-0 της Φενέρμπαχτσε έριξε τη διαφορά στους πέντε (63-58), εκεί όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα ακριβώς ίδιο σερί και με τρίποντο του Σλούκα σε τέλος επίθεσης, πήγε και πάλι στο +12 στο 35’. Ο ΜακΚίσικ συνέχισε με back-to-back τρίποντα για το 76-61 και εκεί το ματς κρίθηκε οριστικά, με τους δύο προπονητές να σκέφτονται ήδη το Game 2 της Παρασκευής (28/4).

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 37-35, 63-51, 79-68.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 7 (1 τρ.), Κάναν 18 (6), Λαρεντζάκης 3 (1), Φαλ 9, Σλούκας 5 (1), Βεζένκοβ 19 (3), Παπανικολάου 3 (1), Πίτερς, Μπλακ 4, ΜακΚίσικ 11 (3).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλι 15, Μπίρσεν, Χάζερ, Εντουαρντς 6 (1), Μαχμούτογλου, Χέιζ 11 (2), Πιέρ 13 (3), Τζεκίρι 4, Γκούντουριτς 12 (2), Ντόρσεϊ, Καλάθης 7 (1), Αντετοκούνμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου