Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης Γεώργιος Καντώνης

 Τρίτη, 25 Απριλίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, Γεώργιος Καντώνης, έπειτα από τρεισήμισι χρόνια στην προεδρία.

Ο κ. Καντώνης επικαλείται «λόγους υγείας» στην επιστολή της παραίτησης του προς τον πρόεδρο της Εφορίας Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και τον αντιπρόεδρο της, πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μαγουλιά. Η παραίτησή του θα ισχύσει από την 31η Αυγούστου.

Τηλεφώνημα του «Εθνικού Κήρυκα» στον κ. Καντώνη παρέμεινε αναπάντητο μέχρι τη στιγμή ανάρτησης του παρόντος δημοσιεύματος.

Κοινοποίησε την παραίτηση του στο φοιτητικό σώμα, στους καθηγητές και εργαζόμενους στη Σχολή με ηλεκτρονικό μήνυμα – email – την Δευτέρα 24 Απριλίου. Την παραίτηση του την υπέβαλε την Παρασκευή 21 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καντώνης είχε υποβάλει την παραίτηση του και στο παρελθόν εγγράφως μία φορά, αλλά και προφορικώς λόγω έντονων διαφωνιών και αντεγκλήσεων με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, πλην όμως την ανακάλεσε την τελευταία στιγμή κατόπιν συνομιλιών και κατάληξης σε συμφωνία με τον Ελπιδοφόρο. Ωστόσο όπως δείχνουν τα πράγματα τούτη τη φορά φαίνεται πως η παραίτηση του είναι αμετάκλητη.

Επισημαίνεται ότι όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στις 24 Ιανουαρίου 2024 παραιτήθηκε και ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, π. Γεώργιος Παρσένιος επικαλεσθείς «λόγους υγείας», πλην όμως ταυτόχρονα διορίστηκε ιερατικός προϊστάμενος στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στην πόλη Λέξινγκτον της Μασαχουσέτης.

Υπογραμμίζεται ότι ο π. Παρσένιος διορίσθηκε προ διετίας στη Σχολή για τη θέση της κοσμητείας και συνωδά της καθηγεσίας του μαθήματος της Καινής Διαθήκης, το οποίο θα εξακολουθήσει να διδάσκει.

Ακόμα, η σύζυγός του, η πρεσβυτέρα Maureen, είναι εκτελεστική βοηθός του παραιτηθέντος προέδρου της Σχολής, Γεωργίου Καντώνη.

Επίσης ούτε το Ελληνικό Κολέγιο έχει τακτικό Κοσμήτορα, αλλά χρέη αναπληρωτή Κοσμήτορα εκτελεί ο Τιμόθεος Πατίτσας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου