Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Θράκη: Μουσουλμάνα ύψωσε την ελληνική σημαία και δέχτηκε επίθεση: «Το τουρκικό προξενείο έχει δώσει εντολή να με καθαρίσουν»

  Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2023

Η Ελληνίδα μουσουλμάνα περιγράφει όλα όσα έγιναν όταν ανέβασε στο σπίτι της, την ελληνική σημαία - Σοβαρή καταγγελία για το τουρκικό προξενείο.

Επίθεση δέχτηκε μία μουσουλμάνα που αποφάσισε να ανεβάσει την ελληνική σημαία στο σπίτι της  στο χωριό Άνω Θέρμες στη Θράκη, με τους συγχωριανούς της να σκίζουν τη σημαία και στη συνέχεια να επιτίθενται στη γυναίκα. Το MEGA επικοινώνησε με την Αϊσέ Ιμάμ.

«Η μάνα μου πριν από 50 χρόνια έβαλε την ελληνική σημαία και μετά, πριν από εννέα χρόνια, πέθανε. Κι όταν πέθανε η μάνα μου μού ζήτησε εάν κάποτε γυρίσω στο χωριό, στην αυλή του πατέρα μου πρέπει να βάλω την ελληνική σημαία να κυματίζει. Και όπου πήγα στην Ξάνθη πρώτα έβαζα την ελληνική σημαία και μετά έμπαιναν τα πράγματα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν γεννήθηκε ο γιος μου. Γιατί όταν γεννήθηκε ο γιος μου και μαθεύτηκε ότι είναι από χριστιανό πατέρα και όταν έγινε έξι χρονών δεν τον άφηναν να πάει στο σχολείο», είπε.

Όπως περιέγραψε το 2019 ξεκίνησε ο πόλεμος που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ψωνίζει στα μαγαζιά του χωριού και να πρέπει να κατέβει στη Ξάνθη. «Το 2019, 15 Αυγούστου, ήρθαν και μου έσκισαν τη σημαία, με αποτέλεσμα μαζεύτηκαν, αφού είχε 2.500 κόσμο και μετά μαζεύτηκαν. Όταν εγώ έντεκα η ώρα το βράδυ πάλι την έβαλα μου είπαν να πάω από εκεί που ήρθα. Και μετά άρχισε ο πόλεμος. Δεν με άφηναν να ψωνίζω από τα μαγαζιά, δηλαδή για ένα κιλό λεμόνια, για οτιδήποτε, έπρεπε να κατεβαίνω ή στο Έρχινο ή στη Ξάνθη. Μέχρι που ήρθαν πριν ένα χρόνο και με βρήκαν από την Τουρκία με 2.500 κι ένα διαμέρισμα, αρκεί να σταματήσω να μιλάω για πατρίδα, για τη Θράκη και να μη βγάλω κάποια αλήθεια στη φόρα».

Στη συνέχεια προχώρησε σε μία πολύ σημαντική καταγγελία στο MEGA. «Εγώ πήγαινα και καθάριζα σπίτια για να μπορούμε να επιβιώνουμε. Έρχομαι από το δρόμο μου εδώ, σταματάει ένα άσπρο αυτοκίνητο με πινακίδα Κομοτηνής. Με αποτέλεσμα, μου λέει «να η ευκαιρία της ζωής μας» κι εγώ συνέχισα. Και μόλις έρχομαι εδώ που μένω δεν έχει φώτα. Και μόλις έρχομαι έρχεται κατά πάνω μου το αυτοκίνητο και με κοπανάει μία στο κεφάλι κι εκείνη την ώρα είχα πάρει το 100 και μετά μου έσπασαν το κινητό. Το τουρκικό προξενείο έστειλε άτομα, γιατί έχει δώσει εντολή να με καθαρίσουν. Όταν εγώ πήγα να ζητήσω να το καταγγείλω, μου είπαν ότι είναι θέματα κρατικής ασφάλειας. Ο… της κρατικής ασφάλειας μου είπε να βγάλω τον σκασμό κι ότι δεν μπορούσα να κάνω μήνυση για να μη δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο» δήλωσε.

«Δεν μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει να ζεις χωρίς πατρίδα. Άλλο να είσαι μειονότητα στη θρησκεία και άλλο στην εθνικότητα, στην ελευθερία. Είμαι Ελληνίδα και δεν πολεμάω, δεν κάνω αγώνα μόνο για τα δικά μου παιδιά, κάνω αγώνα για όλα τα ελληνόπουλα» συμπλήρωσε.

«Κανένας αστυνομικός δεν είπε στη γυναίκα να κατεβάσει την ελληνική σημαία»

Όπως ανέφερε στο MEGA o Γιώργος Κυριακού, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, οι συγχωριανοί της την προπηλάκισαν, ενώ η Αστυνομία, για να τη συνετίσει, την παρότρυνε να σταματήσει να ανεβάζει τη σημαία. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ.Κυριακού, η κατάσταση έγινε χειρότερη και η αστυνομία δεν κατάφερε να την προστατεύσει, οπότε η γυναίκα αναγκάστηκε να φύγει από το χωριό της και πλέον μένει στη Ξάνθη.

Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει το γεγονός ότι οι αστυνομικοί συμβούλεψαν τη γυναίκα να κατεβάσει την ελληνική σημαία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από επικοινωνία με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές δεν έχει προκύψει κάποια καταγγελία για προπηλακισμούς από τη γυναίκα.

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο αδερφός της, Ιμάμ Αχμέτ, ο οποίος είναι διευθυντής της εφημερίδας Ζαγάλισα. Όπως δήλωσε η οικογένειά του δεν νιώθει ασφαλής, ενώ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η κατάσταση οξύνεται και η φύλαξη της Αστυνομίας είναι ανεπαρκής.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου