Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Wall Street: Σε ταραγμένα ύδατα και χθες

Πέμπτη, 20 Απριλίου, 2023

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,23% στις 33.897 μονάδες

Μία ακόμη συνεδρίαση νευρικότητας έκλεισε η Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα να συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον και να θολώνουν τις προθέσεις των επενδυτών, ενώ αρνητικά λειτούργησε και η νέα άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,23% στις 33.897 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,01% στις 4.154 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε τελικά κατά 0,03% στις 12.157 μονάδες.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, επιβαρύνοντας τις διαθέσεις ανάληψης ρίσκου και στη μετοχική αγορά. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου πλησίασε το 4,3%, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον μία ακόμη φορά κατά τη συνεδρίασή της στις 3 Μαΐου.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Netflix σημείωσαν απώλειες 4%, καθώς ο γίγαντας του streaming απογοήτευσε τους επενδυτές, αναβάλλοντας τα σχέδιά του για αυστηρότερο περιορισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Στο τελευταίο τρίμηνό της, η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά τα κέρδη ανά μετοχή, αλλά έμεινε πίσω από τις εκτιμήσεις όσον αφορά τα έσοδα.Έντονη νευρικότητα εμφάνισε και η Morgan Stanley, παρά την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων. Τα κέρδη της Morgan Stanley για το πρώτο τρίμηνο του 2023, υποχώρησαν στα 1,70 δολ. ανά μετοχή από 2,02 δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι ή 3 δισ. δολ. έναντι 3,7 δισ. δολ. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 14,52 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων για 13,92 δισ. δολ.Ενώ πολλές από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν σήμερα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις ήδη χαμηλές εκτιμήσεις των αναλυτών, οι επενδυτές βρήκαν ευκαιρία για ακόμη μία ημέρα να ασκήσουν πιέσεις. Η έλλειψη προβλέψεων από τις μεγάλες εταιρείες ενίσχυσε τη νευρικότητα.  «Η αγορά είναι πραγματικά κάπως νευρική σε αυτή την περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων», σχολίασε η Sandi Bragar, επικεφαλής πελάτης της Aspiriant. «Ανησυχούμε για τη συρρίκνωση των εταιρικών κερδών  και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται σίγουρα στις εταιρείες που έχουν αναφέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής».
Άλλωστε, η τραπεζική κρίση τον Μάρτιο επέδρασε αρνητικά στη χρηματοπιστωτική δραστηριότητα, ιδίως στις περιοχές της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με την περιοδική οικονομική επισκόπηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Από την τελευταία έκδοση, στις 18 Ιανουαρίου, του «Μπεζ Βιβλίου» της Fed, οι τραπεζικές δραστηριότητες και σε ορισμένες περιπτώσεις τα εμπορικά ακίνητα παρουσίασαν σημαντική υποχώρηση της δραστηριότητας. Είχε προηγηθεί η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και δύο άλλων ιδρυμάτων εξαιτίας του «run on deposits».«Ο όγκος δανεισμού και η ζήτηση δανείων μειώθηκαν γενικά σε όλους τους τύπους καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων» σε εθνικό επίπεδο, σημειώνεται στην έκθεση. Στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, «η δραστηριότητα στον τομέα των κατοικιών και των εμπορικών ακινήτων μειώθηκε και η δραστηριότητα δανεισμού συρρικνώθηκε σημαντικά».  Στη Νέα Υόρκη, «οι συνθήκες στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα επιδεινώθηκαν απότομα, συμπίπτοντας με την πρόσφατη πίεση στον τραπεζικό τομέα».

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις χορήγησης ενυπόθηκων δανείων για αγορά κατοικίας μειώθηκαν κατά 10% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζών Ενυπόθηκων Δανείων. Ταυτόχρονα, το μέσο επιτόκιο της σύμβασης για ένα 30ετές στεγαστικό δάνειο σταθερού επιτοκίου με συμβατό υπόλοιπο δανείου αυξήθηκε στο 6,43%, από 6,30% την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου