Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Disney: Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος απολύσεων

 Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2023

Στο διάστημα των τελευταίων δώδεκα μηνών η μετοχή της Disney υποχωρεί κατά σχεδόν 17%

Την έναρξη του δεύτερου γύρου απολύσεων ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Disney, ένας γύρος που εντάσσεται στο πλαίσιο των σχεδίων για περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας. Οι απολύσεις αφορούν εργαζόμενους τόσο στα θεματικά πάρκα όπως και προσωπικό από το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN.

«Βόμβα» με 7.000 απολύσεις πυροδότησε η Disney

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, αρκετοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ θα απολυθούν την τρέχουσα εβδομάδα από διάφορα τμήματα, ωστόσο δεν προτίθεται να απολύσει ωρομίσθιους υπαλλήλους που κατέχουν σημαντικού ρόλους στα θεματικά πάρκα και στα θέρετρα.

«Η δύσκολη πραγματικότητα πολλών συναδέλφων και φίλων που εγκαταλείπουν τη Disney δεν είναι κάτι που παίρνουμε ελαφρά», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Ρόμπερτ Ίγκερ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να περικόψει θέσεις εργασίας όπως και να μειώσει το κόστος κατά 5,5 δισ. δολάρια. Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης όταν η εταιρεία αποδέσμευσε τον Μπομπ Τσάπεκ και επανέφερε τον κ. Ίγκερ για να ηγηθεί αυτής. Ο ίδιος δέχεται πιέσεις για να καταστήσει κερδοφόρα την υπηρεσία streaming της Disney, όπως και να ενισχύσει την τιμή της μετοχής της εταιρείας.

Πεσμένα έσοδα

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εν μέσω πιέσεων από τον ανταγωνισμό από τις εταιρείες streaming και την πτώση των εσόδων από τις κινηματογραφικές αίθουσες και την καλωδιακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο κύμα απολύσεων ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, ενώ ο τωρινός γύρος που είναι και ο μεγαλύτερος θα διαρκέσει από Δευτέρα έως Πέμπτη. Περίπου 4.000 άτομα αναμένεται να απολυθούν κατά τη διάρκεια των δύο γύρων, σύμφωνα με τη Disney. Προκειμένου να επιτύχει τον στόχο για περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας, θα ακολουθήσει και τρίτος γύρος απολύσεων πριν από το προσεχές καλοκαίρι.

Η εταιρεία τους τελευταίους μήνες έχει κάνει απολύσεις στο τμήμα metaverse και στις υπηρεσίες streaming στο Πεκίνο. Σε αυτόν τον τελευταίο γύρο περικοπών εργασίας θα επηρεασθούν δύο από τα πιο γνωστά τμήματα της: το ESPN και τα πάρκα.

Η Disney θα απολύσει εργαζόμενους στο ESPN κι ενώ προσπαθεί να σκιαγραφήσει πώς θα είναι η επόμενη ημέρα για το αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο. Το ESPN είναι κερδοφόρο για χρόνια, όμως οι συνδρομητές μειώνονται καθώς ακυρώνουν τις συνδρομές τους. Η εταιρεία απέκτησε τον πλειοψηφικό έλεγχο του αθλητικού καναλιού το 1995. Κάποια στιγμή πέρυσι εξέτασε το ενδεχόμενο της απόσχισης του ESPN, εντούτοις τελικά αποφάσισε να μην το κάνει.

Στο διάστημα των τελευταίων δώδεκα μηνών η μετοχή της Disney υποχωρεί κατά σχεδόν 17% έχοντας μία από τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των εταιρειών του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου