Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Μία μπύρα καταδεικνύει τον βαθύ διχασμό στο θέμα της ταυτότητας φύλου

  Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2023

Ολα ξεκίνησαν στις αρχές Απριλίου με ένα προωθητικό βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram η influencer Ντίλαν Μαλβέινι, στο οποίο εμφανίζεται να κοιτά την κάμερα κρατώντας μια Bud Light. Εξηγεί ότι η εταιρεία Anheuser-Buchs InBev, η οποία παράγει την Bud Light, της έστειλε ένα κουτάκι μπύρας με το πρόσωπό της για να γιορτάσει την πρώτη επέτειο από τότε που έκανε φυλομετάβαση.

«Γιορτάζω την 365η ημέρα μου ως κορίτσι και η Bud Light μου έστειλε μάλλον το καλύτερο δώρο του κόσμου», σχολιάζει στο βίντεο η Μαλβέινι χαμογελαστή.

Η 26χρονη ηθοποιός, influencer και ακτιβίστρια, είναι γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –διαθέτει 10 εκατ. ακόλουθους στο TikTok-, όμως δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη σταρ και η ανάρτησή της θα μπορούσε να έχει περάσει απαρατήρητη.

Ομως η Ντίλαν Μαλβέινι, που μιλά ανοικτά για τη φυλομετάβασή της και υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αντιπροσωπεύει όλα όσα απεχθάνονται οι Ρεπουμπλικανοί.

Για τη συντηρητική δεξιά στις ΗΠΑ η Bud Light έκανε λάθος που έγινε η «μπύρα τρανς» και πρέπει να την μποϊκοτάρουν.

Η μπύρα αυτή πωλείται παντού: από αθλητικές διοργανώσεις έως συναυλίες, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στις ΗΠΑ και καλλιεργεί μια τυπική αμερικανική εικόνα, την οποία οι Ρεπουμπλικανοί αγαπούν.

Οι σταρ της μουσικής κάντρι ηγούνται της επίθεσης. Ο Ράιλι Γκριν αντικατέστησε το όνομα της Bud Light με αυτό μιας ανταγωνίστριας μπύρας σε ένα από τα τραγούδια του, στη διάρκεια συναυλίας στα μέσα Απριλίου.

Ο Kid Rock ανήρτησε βίντεο στο οποίο δηλώνει ότι θα δώσει μια «ξεκάθαρη και λιτή» απάντηση στην αντιπαράθεση. Φορώντας ένα καπέλο με το σύνθημα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «Make America Great Again», γυρνά, με ένα ημιαυτόματο τουφέκι στο χέρι και πυροβολεί εναντίον κουτιών της Bud Light.

«Βιβλικές αξίες»

Η αντιπαράθεση καταδεικνύει για μία ακόμη φορά τον πολιτικό διχασμό στο θέμα της ταυτότητας φύλου. Ο κυβερνήτης της Φλόριδας, ο Ρεπουμπλικανός Ρον ΝτεΣάντις, ορκίστηκε τη Δευτέρα ότι δεν θα ξαναπιεί Bud Light, ενώ αρνήθηκε να στηρίξει τις «woke επιχειρήσεις».

Αντιθέτως, Δημοκρατικοί πολιτικοί από την Καλιφόρνια ανήρτησαν στο Twitter φωτογραφία τους με μια Bud Light στο χέρι.

H πολεμική πλέον ξεπέρασε τη σφαίρα της πολιτικής. Τα μπαρ ακολουθούν το μποϊκοτάζ, κυρίως στις ρεπουμπλικανικές πολιτείες.

Ο Τζον Ριτς, τραγουδιστής της κάντρι και ιδιοκτήτης ενός μπαρ στο Νάσβιλ, εξήγησε στο «Fox News» ότι του έχουν μείνει «κούτες και κούτες» Bud Light, καθώς οι πελάτες δεν την παραγγέλνουν.

Στη Φλόριδα στο εστιατόριο «Grills Seafood» δεν προσφέρεται πλέον η μπύρα αυτή «εξαιτίας της στήριξής της σε κάτι που είναι εντελώς αντίθετο στις βιβλικές μας αρχές», αναφέρει η διεύθυνσή του σε ανάρτησή της στο Facebook.

Τις τελευταίες ημέρες η Anheuser-Busch InBev πέρασε στην αντεπίθεση με μια διαφήμιση με ιδιαίτερα πατριωτικό χρώμα, με τυπικά αμερικανικά τοπία και φυσικά την αμερικανική σημαία.

Ο επικεφαλής της Μπράντον Γουιτγουόρθ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητεί συγγνώμη, η οποία όμως δεν φάνηκε να ικανοποιεί καμία από τις δύο πλευρές.

«Δεν είχαμε ποτέ πρόθεση να εισέλθουμε σε μια αντιπαράθεση που χωρίζει τους ανθρώπους», εξηγεί.

Η ίδια η Ντίλαν Μαλβέινι, που βρίσκεται στο επίκεντρο δεύτερης πολεμικής για μια συνεργασία της με τη Nike, δήλωσε σε συνέντευξή της την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν επιζητεί την αντιπαράθεση. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν με καταλαβαίνουν και απομονώνουν ό,τι λέω ή κάνω για να το χρησιμοποιήσουν εναντίον μου».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου