Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Ο ομογενής ιδιοκτήτης πιτσαριών από τη Μασαχουσέτη δήλωσε «μη ενοχή» – παραμένει φυλακισμένος


ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Ομογενής Σταύρος Παπαντωνιάδης ιδιοκτήτης πιτσαριών σε πόλεις της Μασαχουσέτης, δήλωσε «μη ενοχή» (non guilty) ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Βοστώνης κατά την ακροαματική διαδικασία το απόγευμα της Τρίτης 25 Απριλίου. Η δικαστής Τζούντιθ Ντέιν (Judith Dein) αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγυοδοσία, παρά τις προσπάθειες του συνηγόρου υπεράσπισης του Καρμίν Λεπόρε (Carmine Lepore). Η επόμενη εμφάνιση του στο Δικαστήριο ορίσθηκε για τις 13 Ιουνίου, ενώ θα εξακολουθήσει να παραμένει κρατούμενος .

Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στις 16 Μαρτίου 2023 οι Ομοσπονδιακές Αρχές της Βοστώνης συνέλαβαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στην πόλη Westwood (Γουέστγουντ) της Μασαχουσέτης, τον ομογενή Σταύρο Παπαντωνιάδη, 47 χρονών, ιδιοκτήτη εστιατορίων τύπου πιτσαρίας με την ονομασία «Stash Pizza», με την κατηγορία κακομεταχείρισης του υπαλληλικού προσωπικού, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Γενικής Εισαγγελίας Ηνωμένων Πολιτειών Περιφέρειας Μασαχουσέτης.

Ο κ. Παπαντωνιάδης, ο οποίος διά μέσου των ετών είχε στην ιδιοκτησία του πιτσαρίες σε διάφορες πόλεις και περιοχές της Μασαχουσέτης όπως Ρόσλιντεϊλ, Ντόρτσεστερ, Νόργουντ, Νόργουελ, Ράντολφ, εάν καταδικασθεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και είκοσι χρόνια, πέντε χρόνια επιτήρησης και πρόστιμο 250 χιλιάδες δολάρια.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο Παπαντωνιάδης προσλάμβανε υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τους εξανάγκαζε να εργάζονται επί χρόνια ενώ ταυτόχρονα τους απειλούσε ότι θα τους καταγγείλει για να απελαθούν και συνάμα τους κακομεταχειριζόταν λεκτικά και φυσικά.

Σύμφωνα με Αμερικανικά Μέσα Ενημερώσεως ηλεκτρονικά και έντυπα και ιδιαίτερα με εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας “Boston Globe” οι Ομοσπονδιακές Αρχές αιτιάζουν ότι επτά μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική, την Κεντρική Αμερική και τη Βραζιλία υπέστησαν κακοποιητική συμπεριφορά από τον Παπαπαντωνιάδη για περισσότερα από δέκα πέντε χρόνια, αρχίζοντας γύρω στο 2007.

Ένα από τα φερόμενα ως θύματα από τη Βόρειο Αφρική, είπε στις Ομοσπονδιακές Αρχές ότι εργαζόταν 119 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση. Κατά τους ισχυρισμούς του θύματος ο Παπαντωνιάδης επιτέθηκε στο θύμα πολλές φορές, ενώ μία φορά τον κλώτσησε  στο ευαίσθητο σημείο των απόκρυφων μελών του με τόση ένταση που ο άνθρωπος χρειάσθηκε να εγχειρισθεί. Επίσης οι Αρχές αιτιάζουν πως σε άλλες επιθέσεις ο Παπαντωνιάδης έσπασε τα δόντια στην άνω και κάτω σιαγόνα του ανδρός».

Η δικαστής Τζούντιθ Ντέιν έγραψε πως «υπάρχουν τεκμήρια πως ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εκφοβίσει τουλάχιστο έναν μάρτυρα κατά την διάρκεια της έρευνας, του είπε να πει ψέματα στους ερευνητές και τον απείλησε ότι δεν έχει άδεια μόνιμης παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Στο δημοσίευμα της Boston Globe η οποία επικαλείται μαρτυρίες από το Δικαστήριο αναγράφτηκε πως έρευνα στον λογαριασμό του Παπαντωνιάδη στο iCloud αποκαλύφθηκαν αρκετά βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο, για τα οποία οι εισαγγελία ισχυρίζεται ότι εξασκείται πόνος σε γυναίκες και σε μία περίπτωση σ’ ένα αγόρι, σύμφωνα με μαρτυρίες στο Δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς άφησαν να υπονοηθεί ότι έρχονται κι άλλες κατηγορίες σε βάρος του κ. Παπαντωνιάδη, όπως λήψη δανείου ύψους πεντακοσίων χιλιάδων δολαρίων από το κράτος μέσω του ειδικού προγράμματος για την πανδημία για επιχείρηση την οποία ήδη είχε πουλήσει. Κι ακόμα λάμβανε ευεργετήματα ανεργίας ενώ έκανε διακοπές στην Αρούμπα. Εγινε ακόμα αναφορά στην εύρεση βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου στον ηλεκτρονικό λογαριασμό του στο iCloud.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Παπαντωνιάδη, Καρμίν Λεπόρε (Carmine Lepore), επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως «αυτές οι κατηγορίες σε βάρος του πελάτη του είναι πολύ παλιές και μεθοδεύτηκαν από τα φερόμενα ως θύματα τα οποία έχουν συμφέρον να ψεύδονται επειδή οι ομοσπονδιακές Αρχές τα επέτρεψαν να παραμένουν στη χώρα λόγω της ποινικής έρευνας». Περιέγραψε τον κ. Παπαντωνιάδη «ως οικογενειάρχη» και προέτρεψε την δικαστή να τον αφήσει ελεύθερο με εγγυοδοσία, πλην όμως η δικαστής Τζούντιθ Ντέιν (Judith Dein) αρνήθηκε και όρισε νέα εμφάνιση του στο Δικαστήριο τον Ιούνιο.

Ακόμα ο δικηγόρος Καρμίν Λεπόρε είπε ότι δεν είναι ξεκάθαρο από πού προήλθαν τα βίντεο και αν τα άτομα που διακρίνονται σ’ αυτά είναι ηθοποιοί και τόνισε πως «ο ισχυρισμός ότι ο Αντωνιάδης είναι ένα είδος σαδιστή ατόμου είναι απολύτως γελοίο».

Ακόμα ο δικηγόρος Καρμίν Λεπόρε έχει ασκήσει έφεση έναντι της εντολής της δικαστού Τζούντιθ Ντέιν άρνησης της αποφυλάκισής του.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου