Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης στην Σακελλαροπούλου για τη διάλυση της Βουλής

Σάββατο, 22 Απριλίου, 2023

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας». 
Ακούστε το άρθρο

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών εισηγήθηκε κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχω τη χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την 21η Μαΐου σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα. Αυτό επιτάσσουν τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, το άρθρο 41 επί της ουσίας, όμως η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη θητεία της, όπως είχα δεσμευθεί εξαρχής ότι πρέπει να γίνει και αυτό επιτάσσει η θεσμική συνέχεια του κράτους, έτσι ώστε και οι πολίτες να μπορέσουν να αξιολογήσουν στις επερχόμενες εκλογές το σύνολο της κυβερνητικής μας θητείας και αναλόγως να πράξουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους», είπε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε τις εκλογές ως «μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας» και ευχήθηκε «να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν με νηφαλιότητα ποιος πρέπει να τους κυβερνήσει την επόμενη τετραετία».

Απηύθυνε επίσης έκκληση «να μείνουμε μακριά από τοξικότητες και από ακραίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν και στο γενικότερο κλίμα των καιρών».

Ευχήθηκε τέλος «η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη αυτή δημοκρατική διαδικασία», ενώ απευθυνόμενος ειδικά στη νέα γενιά και τη συμμετοχή τους στις εκλογές, είπε πως «είναι ένα στοίχημα για όλους μας και τελικά αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή.

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σάββατο 22 Απριλίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου