Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Η Ιερά Σύνοδος έλαβε την απόφαση να απαλλάξει από τα καθήκοντά του στο Φανάρι τον κληρικό Αγαθάγγελο Σίσκο.

 Τετάρτη, 26 Απριλίου, 2023

Να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου που φέρεται να έκλεψε ρολόι αξίας 25.000 ευρώ αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, μετά την ανταλλαγή απόψεων και «λαμβάνοντας υπόψη τη δυσφήμηση του Πατριαρχείου», έλαβε την απόφαση να απαλλάξει από τα καθήκοντά του στο Φανάρι τον κληρικό Αγαθάγγελο Σίσκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνήλθε σήμερον, 25ην Απριλίου 2023, ύπνο την προεδρειαν της Α. Θ. Παναγιωτητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, η Άγια και Γερά Σύνοδος, ενώπιον της όποιας ο Πατριάρχης έθεσε το ανακύψαν θέμα του Αρχειοφύλακος Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθαγγέλου Σίσκου.

Μετ’ ανταλλαγήν απόψεων και ληφθείσης υπ’ όψιν της ως εκ των συμβεβηκότων δυσφημήσεως του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απεφασίσθη όπως τεθεί τέρμα εις την εν Φαναρίω διακονίαν του ως άνω κληρικού.

«Το είχε πάρει μαζί του… κατά λάθος»

Πηγές από το Φανάρι υποστηρίζουν ότι ο Πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν διότι διασύρεται το Πατριαρχείο αφού το θέμα έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο και στο Ιντερνέτ με προβολή σχετικού βίντεο.

Ωστόσο το περιβάλλον του Αρχιμανδρίτη παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό, που αναστάτωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, υποστηρίζοντας πως ο ιερωμένος παρέδωσε ο ίδιος το ρολόι στο κατάστημα με τις αντίκες, όταν αντιλήφθηκε πως το είχε πάρει μαζί του… κατά λάθος.

Το συμβάν φέρεται να συνέβη τη Δευτέρα 17 Απριλίου, οπότε και ο αρχιμανδρίτης συνελήφθη από την αστυνομία για κλοπή του ρολογιού τσέπης, αξίας 24.000 ευρώ. Ο υψηλόβαθμος ιερωμένος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αρχικά κρατήθηκε και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε έπειτα από παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος και τον επέβαλε σε αργία έως την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου