Δύο αδέρφια ηλικίας 40 και 48 ετών συνέλαβε η Αστυνομία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι δύο άντρες φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις και συγκεκριμένα στη δολοφονία ενός πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021.

Τα δύο αδέρφια είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών τους τελευταίους μήνες και συνελήφθησαν ύστερα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους από τις δικαστικές αρχές.

Οι συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έγιναν στον Γέρακα, όπου έμενε ο ένας από τους συλληφθέντες, και στη Νίκαια. Ιδιαίτερα, η περιοχή αυτή έχει μεγάλη σημασία στην υπόθεση, καθώς εκεί βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών, στην οποία ανήκει το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν πως η Aστυνομία έχει σαφείς ενδείξεις ότι είναι πολύ πιθανό ο ένας από τους δύο συλληφθέντες να είναι ένα από τα άτομα που επέβαιναν στη μηχανή, που προσέγγισε τον δημοσιογράφο. οι Αρχές αναζητούν ακόμα ένα άτομο που σχετίζεται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη των συλληφθέντων

Όπως αποκαλύπτει ο τηλεοπτικός σταθμός οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών χειρίστηκαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και παρατήρησαν ότι στην περιοχή βρισκόταν ένα λευκό βαν. Αναλύοντας τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία επιγραφή από εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών στο βαν.

Το στοιχείο αυτό οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Νίκαιας, με τους αξιωματικούς να ανοίγουν την έρευνα σε ακτίνα 2,5 χλμ. Στη συνέχεια συνομίλησαν με τους διαχειριστές όλων των πολυκατοικιών της περιοχής, ωστόσο κανένας από τους διαχειριστές δεν τους είπε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού.

Το επόμενο βήμα της Αστυνομίας ήταν να κάνει έφοδο στην εταιρεία καθαρισμού ως Οικονομική Αστυνομία και πήραν τα βιβλία της εταιρείας. Εκεί δεν είδαν να υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με το στοιχείο αυτό να αποδεικνύει ότι το βαν βρισκόταν στο σημείο για κάποιον άλλο λόγο και όχι για τον καθαρισμό κάποιας πολυκατοικίας.

Ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας;

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το δύσκολο της υπόθεσης είναι πως ένας από τους δύο συλληφθέντες θα πρέπει να ομολογήσει τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η Αστυνομία έχει σαφή εικόναγια το ποια ήταν τα άτομα που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι Αρχές έχουν χαρτογραφήσει τα πρόσωπα, τους δράστες, αλλά και τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία φέρονται να αφορούν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου τα οποία είχαν ενοχλήσει άτομα του χώρου του οργανωμένου εγκλήματος.

Ακόμη ένα άτομο αναζητείται, το οποίο φέρεται να είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη του από συνομιλίες που είχε με τους συλληφθέντες, ενώ το εν λόγω πρόσωπο είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβιασμού πριν από επτά χρόνια περίπου. Μαζί με αυτόν, αναζητείται και ένας ακόμη άνδρας, επίσης κατηγορούμενος για εκβιάσεις, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και φέρεται να έχει συντονιστικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου.