Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Super League: Θρίαμβος (4-0) της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena»

Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2023

Μια καταιγιστική ΑΕΚ συνέτριψε με 4-0 τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» για την 6η  αγωνιστική των πλέι οφ και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ μαζί με το Παναθηναϊκό, τέσσερις ημέρες πριν από την μεταξύ τους αναμέτρηση στο γήπεδο της Λεωφόρου. Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον το γεγονός ότι οι «ασπρόμαυροι» έμειναν πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιάννη Κάργα κι έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκοντας δίχτυα με τους Τσούμπερ, Μουκουντί, Λιβάι Γκαρσία και Πάολο Φερνάντες. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με αριθμητικό μειονέκτημα την ορμή της «Ενωσης» με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη συντριβή.

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο ματς και μόλις στο 3’ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ρότα βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και γύρισε την μπάλα στον Τσούμπερ  οποίος από πολύ ευνοϊκή θέση έκανε ένα κακό σουτ. Στο 8’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς καθώς ο Γερμανός διαιτητής Τόμπιας Στίλερ έδειξε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα στον σέντερ μπακ των Θεσσαλονικέων Γιάννη Κάργα για ένα πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα από πίσω πάνω στον Γενς Γιόνσον και αφού προηγουμένως είδε την επίμαχη φάση στο VAR.

Από το σημείο αυτό ο αγώνας μετατράπηκε σ’ έναν επιθετικό μονόλογο για τους «κιτρινόμαυρους» απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που έχασε την ηρεμία και την συνοχή του. Στο 16΄ ο Κοτάρσκι έκανε το λάθος στην επαναφορά της μπάλας για να φτάσει αυτή στον Γιόνσον που έκανε με τη μία το σουτ, αλλά αστόχησε, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λιβάι Γκαρσία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Τελικά η «Ενωση» άνοιξε το σκορ στο 21’ όταν ο Κοτάρσκι προσπάθησε να παίξει ξανά με πάσα από πίσω, έδωσε την μπάλα στον Σβαμπ για να του την κλέψει ο Γιόνσον και να την περάσει δίπλα του στον Τσούμπερ ο οποίος με σίγουρο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ όταν μετά την εκτέλεση ενός κόρνερ από τον Χατζισαφί, ο Γιόνσον έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για να πεταχτεί στο δεύτερο ο Μουκουντί και να την σπρώξει με κοντινό σουτ στα δίχτυα για το 2-0.

Οσο κυλούσαν τα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να περιορίσουν την πίεση των αντιπάλων τους και στο 41’ φάνηκαν για πρώτη φορά απειλητικοί με τον Κωνσταντέλια να αποφεύγει υπέροχα τον Ρότα και να πλασάρει από πλάγια θέση άστοχα προ του Αθανασιάδη. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αμραμπατ να κάνει τη σέντρα και τον Γκατσίνοβιτς να πιάνει από εξαιρετική θέση μια άστοχη κεφαλιά.

Η «Ενωση» συνέχισε και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους να πιέζει ψηλά τους Θεσσαλονικείς για να πετύχει ένα τρίτο γκολ και να «κλειδώσει» οριστικά το «τρίποντο». Στο 56’ μετά από θαυμάσιο συνδυασμό του Πινέδα με τον Αμραμπατ η μπάλα έφτασε μέσα στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ στον Τσούμπερ που έκανε ένα άστοχο σουτ. Η «Ενωση» παρέμεινε στην επίθεση και 70’ ο  Πάολο Φερνάντες στην πρώτη του επαφή με την μπάλα εξαπέλυσε μια «βολίδα» για να αποκρούσει δύσκολα ο Κοτάρσκι.

Στο 77’ ο Πάολο Φερνάντες μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έστειλε με αριστερό σουτ την μπάλα να αποκρουσθεί από το οριζόντιο δοκάρι για να έρθει στο επόμενο λεπτό το τρίτο γκολ  (3-0) για τους «κιτρινόμαυρους» με ασύλληπτο σουτ του Λιβάι Γκαρσία από το ύψος της μεγάλης περιοχής.  Οι φάσεις συνεχίστηκαν για την «Ενωση» με τον Μάνταλο να κάνει το κοντινό σουτ και τον Κοτάρσκι να διώχνει ενστικτωδώς. Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν σε τέταρτο γκολ (4-0) στο 86’ με καλοζυγισμένο σουτ του Πάολο Φερνάντες λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (58’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70’ Ελίασον), Αμραμπατ (70’ Φερνάντες), Τσούμπερ (79’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79’ Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ινγκασον (67’ Σάστρε), Κάργας, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας  (75’ Φελίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (75’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (75’ Ολιβέιρα), Τόμας (21’ Νάσμπεργκ).

 E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου