Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Πώς βρέθηκε στο πλοίο του Π. Λασκαρίδη το φορτίο κοκαΐνης

Σάββατο, 22 Απριλίου, 2023

Πώς βρέθηκε στο πλοίο του Π. Λασκαρίδη το φορτίο κοκαΐνης – Δείτε βίντεο

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο θαλάσσιο μπαούλο του πλοίου (vessel sea chest) το οποίο βρισκόταν περίπου 11 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Φορτίο κοκαΐνης 850 κιλών και αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ κατέσχεσαν οι Ιταλικές αρχές από το πλοίο Atlas το οποίο ανήκει στην εταιρεία Laskaridis Shipping, που διοικεί ο Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της σελίδας tradewindsnews.com, από τους ελέγχους εντοπίστηκαν πακέτα ναρκωτικών τυλιγμένα με μαύρες πλαστικές ταινίες. Η υπηρεσία Guardia di Finanza δήλωσε ότι βρέθηκαν συνολικά 570 τέτοια πακέτα. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο θαλάσσιο μπαούλο του πλοίου (vessel sea chest) το οποίο βρισκόταν περίπου 11 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για σημείο του πλοίου το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο από δύτες καθώς δεν μπορεί να πάει κανείς εκεί μέσα από το πλοίο.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν από τις ιταλικές Αρχές δείχνουν τελωνειακά σκάφη να περιβάλλουν το πλοίο ελληνικών συμφερόντων το οποίο κατασκευάστηκε το 2012 και έπλεε με σημαία Λιβερίας. Στη συνέχεια εστάλησαν στο πλοίο δύτες για να το επιθεωρήσουν και να βρουν τελικά την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών.

Στο δημοσίευμα που συνοδεύεται και από βίντεο, τονίζεται ότι τα πλοία που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια γίνονται συχνά στόχος λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όμως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από συμμορίες και χωρίς να το γνωρίζουν οι ναυτικοί και οι πλοιοκτήτες.

Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου, μέσα από το Γιβραλτάρ.

Ανακοίνωση της Laskaridis Shipping για κατάσχεση ναρκωτικών στην Ιταλία

Στις έρευνες των αρχών θα συμβάλλει η εταιρεία Laskaridis Shipping μετά τον εντοπισμό ύποπτου προϊόντος λαθρεμπορίου (που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη) σε πλοίο της εταιρείας στην Ιταλία.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

Η εταιρεία Laskaridis Shipping, εμπορικός διαχειριστής του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου ATLAS (IMO: 9642368), συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην Ιταλία, μετά την ανακάλυψη ύποπτου λαθρεμπορίου (που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη) στις θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού του πλοίου – περίπου 11 μέτρα κάτω από την ίσαλο γραμμή. Οι θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού είναι ένα μέρος του πλοίου που δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες. Το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι φόρτωσης στο Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε, μέσω του Γιβραλτάρ για πετρέλευση, στη Βενετία της Ιταλίας για εκφόρτωση στις 17 Απριλίου 2023. Το λαθρεμπόριο εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές ενώ το πλοίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Βενετίας. Έκτοτε το πλοίο προχώρησε στον ελλιμενισμό, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και οι εμπορικές εργασίες για την εκφόρτωση εξελίσσονται ομαλά.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου