Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Διχάζει τους Δημοκρατικούς η υποψηφιότητα Μπάιντεν για το 2024 – Θα τον στηρίξουν εάν τελικά κατέβει

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μόνο οι μισοί περίπου Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία δηλώνει ότι είναι πιθανό να τον υποστηρίξει αν το πράξει.

Η δημοσκόπηση του «Associated Press»-«NORC Center for Public Affairs Research» δείχνει ότι το 26% των Αμερικανών συνολικά επιθυμεί να δει τον Μπάιντεν να θέτει εκ νέου υποψηφιότητα – μια μικρή ανάκαμψη από το 22% που είχε δηλώσει κάτι τέτοιο τον Ιανουάριο. Το 47% των Δημοκρατικών δηλώνουν ότι θέλουν να θέσει υποψηφιότητα, επίσης ελαφρώς αυξημένο από το 37% που έλεγε κάτι τέτοιο τον Ιανουάριο.

Η αμφιθυμία μεταξύ των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών έρχεται την ώρα που ο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακοινώσει επίσημα την εκστρατεία επανεκλογής του για το 2024 ήδη από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το «Associated Press». Ο πρόεδρος σκεφτόταν να το ανακοινώσει την Τρίτη 25 Απριλίου – τέσσερα χρόνια ακριβώς από τότε που μπήκε στην κούρσα για το 2020 – αν και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Παρά την απροθυμία πολλών Δημοκρατικών να δουν τον Μπάιντεν να διεκδικεί άλλη μια θητεία, το 78% αυτών δηλώνει ότι εγκρίνει τη δουλειά που κάνει ως πρόεδρος. Και συνολικά 81% των Δημοκρατικών δηλώνουν ότι θα υποστήριζαν τουλάχιστον πιθανώς τον Μπάιντεν σε γενικές εκλογές, εάν είναι υποψήφιος – 41% δηλώνουν ότι θα το έκαναν σίγουρα και 40% ότι μάλλον θα το έκαναν.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης υποδηλώνει ότι υπάρχει χάσμα που αντανακλά τις ανησυχίες για την ηλικία του Μπάιντεν, καθώς και φωνές μιας νεότερης γενιάς Δημοκρατικών που λένε ότι θέλουν ηγεσία που να αντικατοπτρίζει το δημογραφικό τους προφίλ και τις αξίες τους. Ο Μπάιντεν, σήμερα 80 ετών, θα είναι 82 ετών την ημέρα των εκλογών του 2024 και 86 ετών στο τέλος μιας δεύτερης προεδρικής θητείας. Είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία.

Η Τζένιφερ Λαγκάνα, 59 ετών, είπε ότι της αρέσει ο Μπάιντεν, αποκαλώντας τον ως «ενδιαφέρον άνθρωπο» που είχε μια «απίστευτη πολιτική καριέρα». Επαίνεσε τον Μπάιντεν για την παροχή «ανάσας φρέσκου αέρα» και είπε ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο κάνει τη δουλειά του ως πρόεδρος. Αλλά «το πρόβλημά μου με αυτόν που θα είναι υποψήφιος το 2024 είναι ότι είναι τόσο μεγάλος», είπε η Λαγκάνα, που είναι συνταξιούχος και ζει στην Καλιφόρνια. «Θα ήθελα πολύ να δω κάποιον νεότερο, όπως ο (υπουργός Μεταφορών Πιτ) Μπούτιτζιετζ ή ο (κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν) Νιούσομ να μπορεί να μπει εκεί και να χειριστεί τα πράγματα ίσως λίγο διαφορετικά μόνο και μόνο επειδή είναι νεότερος».

Η Ντόνα Στιούαρτ (Donna Stewart), 48 χρόνων, διευθύντρια προγράμματος για μη κερδοσκοπικό οργανισμό στη Νέα Υόρκη, επεσήμανε επίσης την ηλικία του Μπάιντεν ως ανησυχία. «Τον ψήφισα. Μου αρέσει ως άνθρωπος. Μου αρέσει ως ηγέτης της χώρας», είπε. «Ωστόσο, απλώς αισθάνομαι ότι του λείπει ακόμη η ενημερωμένη γνώση τού τι πρέπει να γίνει».

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2020, ο Μπάιντεν φαινόταν να υπαινίσσεται ότι θα περιοριστεί σε μία μόνο θητεία στον Λευκό Οίκο, πλαισιώνοντας την υποψηφιότητά του ως γέφυρα προς μια νέα γενιά Δημοκρατικών ηγετών. Ωστόσο, ενώ ήταν στην εξουσία, ο Μπάιντεν έχει καταστήσει σαφέστερες τις προθέσεις του ότι θα είναι υποψήφιος ξανά για δεύτερη θητεία, λέγοντας μόλις την περασμένη εβδομάδα στην Ιρλανδία ότι «έχει ήδη κάνει αυτόν τον λογισμό» και ότι η ανακοίνωση θα γίνει «σχετικά σύντομα».

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου