Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Μουντομπάσκετ 2023: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας

  Τρίτη, 25 Απριλίου, 2023

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, στις 29 Απριλίου, στις Φιλιππίνες και στη Μανίλα, με την Εθνική να τοποθετείται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. 

Μουντομπάσκετ 2023: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, στις 29 Απριλίου, στις Φιλιππίνες και στη Μανίλα, με την Εθνική να τοποθετείται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. 

Μαζί της στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας είναι οι Ιταλία, Γερμανία και Βραζιλία, κάτι που σημαίνει πως δεν θα κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με αυτές τις τρεις. Επιπροσθέτως, η Εθνική αποφεύγει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, που βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας.

Η Ελλάδα, στην πρώτη φάση των ομίλων, θα βρει μία ομάδα από το πρώτο (Φιλιππίνες, ΗΠΑ, Αυστραλία), μία από το πέμπτο (Ιράν, Δομινικανή Δημοκρατία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία) και μία από το έβδομο γκρουπ δυναμικότητας (Ιορδανία, Ιαπωνία, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού).

Τα γκρουπ δυναμικότητας σχηματίστηκαν βάσει του ranking της FIBA και με γεωγραφικά κριτήρια. Δεν μπορούν να υπάρξουν στους ομίλους πάνω από μία ομάδες από Αμερική, Αφρική, Ασία και Ωκεανία, αλλά και πάνω από δύο από την Ευρώπη.

Τέσσερις όμιλοι, από τον 1ο έως τον 4ο, θα γίνουν στη Μανίλα των Φιλιππίνων, άλλοι δύο στην Οκινάουα της Ιαπωνίας και άλλοι δύο στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ να προκρίνονται στη δεύτερη φάση των ομίλων, από όπου επίσης περνούν οι δύο πρώτοι και αρχίζουν τα νοκ άουτ από τα προημιτελικά ως τον τελικό.

To Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου με 10 Σεπτεμβρίου.

1ο: Φιλιππίνες, Ισπανία, ΗΠΑ, Αυστραλία
2ο: Γαλλία, Σερβία, Σλοβενία, Λιθουανία
3ο: Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Βραζιλία
4ο: Καναδάς, Βενεζουέλα, Μαυροβούνιο, Πουέρτο Ρίκο
5ο: Ιράν, Δομινικανή Δημοκρατία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία
6ο: Κίνα, Λετονία, Μεξικό, Γεωργία
7ο: Ιορδανία, Ιαπωνία, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού
8ο: Λίβανος, Αίγυπτος, Νότιο Σουδάν, Πράσινο Ακρωτήρι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου