Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Εκλογές 2023: Αποχωρούν δύο βουλευτές από την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου

  Κυριακή, 23 - 4 - 23

Ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου ανοίγουν την πόρτα της εξόδου μετά την «τιμωρία»

Αποχώρησαν από την Ελληνική Λύση ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, μετά την πρωτοφανή απόφαση του κόμματος να τους «τιμωρίσει» εξορίζοντάς τους σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, λόγω δημοσιευμάτων που τους εμφανίζουν ως αποστάτες.

Οι δύο βουλευτές αλλά και ο Απόστολος Αβδελάς, αν και διέψευσαν τα σχετικά δημοσιεύματα και εξήγησαν ότι δεν υπάρχει κάποια απόδειξη, παραπέμφθηκαν από το κόμμα Βελόπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η Επιτροπή αποφάνθηκε πως «οι φερόμενοι ως «συνομιλητές» της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους. Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον».

Πρώτη η κυρία Αλεξοπούλου ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ελληνική Λύση.

Η βουλευτής στον Β’ Τομέα Αθηνών ανήρτησε αρχικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ Β1 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!».

Στη συνέχεια εξέδωσε αναλυτικό δελτίο Τύπου, επισημοποιώντας την αποχώρησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αποχωρεί και ο Μυλωνάκης

Ακολούθως, και ο Αντώνης Μυλωνάκης γύρισε την πλάτη στον Κυριάκο Βελόπουλο ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από το κόμμα, μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η ανακοίνωσή του στο Facebook

«Μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύση με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημερωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική.

Ήμουν βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια – και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα – και παραμένω εργάτης, μαχητής και πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύθηκαν, τους οποίους και υπηρέτησα και υπηρετώ τέσσερα χρόνια τώρα.

Με σοβαρότητα, εντιμότητα, λογική και αξιοπρέπεια δηλώνω ότι θα υπερασπίζομαι πάντα τις ιδεολογικές μου θέσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την τετραετή παρουσία μου στη Βουλή.
Αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απότερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν.

Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, καλό και κυρίως τίμιο αγώνα και σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να είναι πάντα με ψηλά το κεφάλι.

Με εκτίμηση,
Αντώνιος Μυλανάκης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου