Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Και τώρα οι δύο τους…

Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2023

Την Κυριακή στην Λεωφόρο, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στο ντέρμπι τίτλου

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Και τώρα οι δύο τους…

Παναθηναϊκός και ΑΕΚμετέτρεψαν το πρωτάθλημα σε καθαρά δική τους υπόθεση το τελευταίο διάστημα και την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στο παιχνίδι ορόσημο της φετινής σεζόν. Ο νικητής θα πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1.

Στην 6η αγωνιστική των πλέι οφ, επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά, επικρατώντας του Βόλου (2-0) και του ΠΑΟΚ (4-0) αντιστοίχως, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα του ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» και να πάρει πλεονέκτημα για την τρίτη θέση, καθώς ηττήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Αρη με 2-1.

Παράσταση με «τεσσάρα»

Η ΑΕΚ μετέτρεψε το ντέρμπι της αγωνιστικής σε «περίπατο», επικρατώντας με 4-0 του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και παίρνοντας μια μεγάλη ψυχολογική τόνωση ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν από το 10΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάργα, που είδε δικαίως την κόκκινη κάρτα από τον Γερμανό ρέφερι Τόμπιας Στίλερ, για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Γιόνσον. Απο κει και πέρα, το ματς εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Στο 21΄ο Τσούμπερ άνοιξε το σκορ και στο 24΄ ο Μουκουντί διπλασίασε τα τέρματα των «κιτρινόμαυρων». Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν ταχύτητα παρά τις αλλαγές του Αλμέιδα και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με τα γκολ των Γκαρσία στο 77΄και Φερνάντες στο 86΄ Ο τελευταίος είχε και δοκάρι στο 76΄.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (70’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (70’ Φερνάντες), Πινέδα (59’ Mάνταλος),Τσούμπερ (79’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79’ Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Ίνγκασον (λ.τρ. 67’ Σάστρε), Κάργας, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας (75’ Φ. Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (75’ Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας (75’ Μπίσεσβαρ), Μπράντον Τόμας (21’ Νάσμπεργκ).

Ο Ιωαννίδης έκανε τα πράγματα απλά

Μετά το πρώτο ημίχρονο, όπου ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει τους διαδρόμους στην αντίπαλη εστία, εγκλωβισμένος στην διπλή ζώνη άμυνας του Βόλου, κατάφερε με την έναρξη της επανάληψης να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» και να φύγει από το Πανθεσσαλικό Στάδιο με τους τρείς βαθμούς, νικώντας με 2-0. Ο Ιωαννίδης με προβολή μετά από εξαιρετική ασίστ του Μαντσίνι έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό και από κει και πέρα τα πράγματα απλουστεύθηκαν. Ο Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τη διαχείριση, με τους Σπόραρ και Μπερνάρ να αντικαθιστούν Ιωαννίδη και Παλάσιος αντίστοιχα και τον πρώτο να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 65΄ μετά από νέα ασίστ του Μαντσίνι.

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (46′ Μπαριέντος), Μεταξάς (82′ Οικονομόπουλος), Τσιρίνος (67′ Πιρές), Γκάγκι (67′ Σι), Ντέλετιτς (79′ Καρτάλης), Οζέγκοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (74′ Πούχατς), Πέρεθ, Τσέριν (68′ Τσόκαϊ), Μαντσίνι, Παλάσιος (60′ Μπερνάρ), Βέρμπιτς (69′ Κλάινχαϊσλερ), Ιωαννίδης (60′ Σπόραρ).

Αλμα Ευρώπης ο Αρης

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης νίκησε για δεύτερη φορά και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1) τον Ολυμπιακό, κάνοντας ένα σπουδαίο βήμα για την εξασφάλιση της εξόδου στην Ευρώπη, αφού αποσπάστηκε επτά βαθμούς από τον Βόλο. Αντιθέτως, οι «ερυθρόλευκοι» που παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ, παρουσίασαν και πάλι μια προβληματική εικόνα. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με ένα αριστουργηματικό γκολ του Λούις Πάλμα στο 36΄ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ και είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο β΄ημίχρονο όπου βρήκαν και το δεύτερο γκολ στο 65΄ με τον Μπριάν Νταμπό μετά από λάθος γύρισμα του Μπα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακαμπού και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί για να ισοφαρίσει. 

Στο στρατόπεδο των Πειραιωτών εξελίξεις σημειώθηκαν και στο θέμα του προπονητή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο 50χρονος Ολλανδός Άλφρεντ Σρόιντερ για να συζητήσει το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας. Ο Σρόιντερ έχει θητεία ως βοηθός στη Μπαρτσελόνα και ως πρώτος προπονητής σε Μπριζ και Άγιαξ.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Φαμπιάνο, Μαζικού, Πίρσμαν, Εμπακατά, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Νταμπό (88΄ Ενκουλού), Ματέο Γκαρσία (76΄ Καμάτσο), Πάλμα (58΄ Ιτούρμπε), Καμαρά (88΄ Χριστοδουλόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (86΄ Ραμόν), Κασάμι (59΄ Χουάνγκ), Εμβιλα, Βρουσάι (74΄ Βαλμπουενά), Μασούρας (59΄ Μπιέλ), Φορτούνης, Μπακαμπού (86΄ Ελ Αραμπί).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (Πλέι -οφ, 6η αγωνιστική): Βόλος – ΠΑΟ 0-2, Αρης – Ολυμπιακός 2-1, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 6 αγώνες πλέι οφ)
1. Παναθηναϊκός 75
2. ΑΕΚ 75
3. Ολυμπιακός 63
4. ΠΑΟΚ 60
5. Αρης 47
6 Βόλος 40

Η επόμενη αγωνιστική (7η, 30/4/23-20.00): Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Αρης, Ολυμπιακός – Βόλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου