Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Ελληνικό το πρώτο δεξαμενόπλοιο με δυνατότητα να χρησιμοποιεί ως καύσιμο αμμωνία

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, 2022

elliniko-to-proto-dexamenoploio-me-dynatotita-na-chrisimopoiei-os-kaysimo-ammonia-561717199

Το πρώτο δεξαμενόπλοιο στον κόσμο που έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ως καύσιμο την αμμωνία παραδόθηκε στην Avin International, συμφερόντων του ομίλου Β. Βαρδινογιάννη, σύμφωνα με ανακοίνωση του American Bureau of Shipping (ABS).

Η αμμωνία αναμένεται να είναι μία από τις βασικές εναλλακτικές λύσεις με ουδέτερο άνθρακα σε σχέση με τα παραδοσιακά καύσιμα, ώστε η ναυτιλία να προχωρήσει στην επίτευξη των στόχων μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Το δεξαμενόπλοιο suezmax Kriti Future, χωρητικότητας 160.000 τόνων (dwt), έχει υψώσει την ελληνική σημαία.

Το 274 μέτρων πλοίο κατασκευάστηκε στις ιδιωτικές γιάρδες της New Times Shipbuilding και έχει πιστοποιηθεί από το American Bureau of Shipping (ABS) το οποίο έχει εγκρίνει μετά από αξιολόγηση και το συγκεκριμένο τύπου πλοίου (ammonia-ready).

Το πλοίο καίει συμβατικά καύσιμα αλλά η μηχανή του μπορεί να μετατραπεί χωρίς ιδιαίτερα υψηλό κόστος ώστε να καίει αμμωνία (ή και LNG) ενώ έχει προβλεφτεί χώρος για τις ειδικές δεξαμενές που απαιτούνται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου