Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Notam για απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας

  Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, 2022

Η αεροπορική οδηγία συνιστά στους αερομεταφορείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τη χρήση του εναέριου χώρου και στα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας.

Notam για απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας | tovima.gr

Την απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας προβλέπει αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Επίσης συνιστάται να αποφεύγονται όλες οι διελεύσεις πολιτικών αεροσκαφών από τους εναέριους χώρους (FIR) που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι εκδόθηκε αεροπορική οδηγία (notam), με ισχύ από σήμερα και με τρίμηνη διάρκεια, μετά από το Δελτίο Πληροφοριών του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΑSA), σχετικά με το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας και την απαγόρευση διελεύσεων των πολιτικών αεροσκαφών λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει στην περιοχή από την στρατιωτική δραστηριότητα.

Επίσης, η αεροπορική οδηγία συνιστά στους αερομεταφορείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τη χρήση του εναέριου χώρου και στα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας.

Συγκεκριμένα η notam προβλέπει τα ακόλουθα:

*Τα πολιτικά αεροπλάνα απαγορεύεται να εισέρχονται σε όλο τον εναέριο χώρο (FIR) της Ουκρανίας.

*Λόγω υψηλής επικινδυνότητας συνιστάται να αποφεύγονται όλες οι διελεύσεις πολιτικών αεροσκαφών από τους εναέριους χώρους (FIR) που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Η αεροπορική οδηγία έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει από σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 έως την Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου