Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο, το παλιό Ξένιος Ζευς στην Αρχαία Ολυμπία

 Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, 2022

Η ΕΤΑΔ παραχώρησε το ακίνητο στον Δήμο για χρήση ως πολύ-λειτουργικό χώρο πολιτισμού και παιδείας.

Ενα από τα πολύ Ξενία που είχαν κατασκευαστεί από τον ΕΟΤ στην Ελλάδα, και που είχα περιέλθει σε απαξίωση και εγκατάλειψη, πρόκειται να πάρει νέα πνοή.
Το ξενοδοχείο Ξένιος Ζευς, που βρίσκεται στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας και κατασκευάστηκε το 1963, με αρχιτεκτονική μελέτη του Άρη Κωνσταντινίδη, προϊσταμένου τότε του τμήματος μελετών του Ε.Ο.Τ., και λειτουργούσε ως μοτέλ 72 κλινών, είχε περάσει στην ΕΤΑΔ, η οποία έψαχνε τρόπο προς αξιοποίηση.

Τελικά, με σύμβαση που υπογράφηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Δ. Βλαστό και τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Γεωργιόπουλο, παραχωρείται έναντι ανταλλάγματος το πρώην ξενοδοχείο Ξένιος Ζευς στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, για χρήση ως πολύ-λειτουργικού χώρου πολιτισμού και παιδείας, αφού ολοκληρώσει την πλήρη και ορθή αποκατάσταση του κτηρίου εντός του ακινήτου.

Remaining Time 0:00
 

Το ακίνητο έχει εμβαδόν 15.495 τ.μ. και το εντός του ακινήτου κτίσμα έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 1.762 τ.μ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 30 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη. Ο Δήμος, αφού ολοκληρώσει την πλήρη και ορθή αποκατάσταση του κτηρίου εντός του ακινήτου, θα κάνει εν συνεχεία χρήση του ακινήτου ως πολύ-λειτουργικού χώρου πολιτισμού και παιδείας.

«Πιστεύουμε πως μέσω της αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου και την ανάδειξη του από τον Δήμο σε σημαντικό χώρο πολιτισμού, συμβάλλουμε σημαντικά στην εθνική προσπάθεια που υλοποιείται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, για την ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας ως Παγκόσμιου Κέντρου Πολιτισμού και Οικουμενικών Αξιών, την τουριστική της προβολή και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε ο Στέφανος Βλαστός, ενώ ο Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε ότι «Από τους πρώτους μήνες της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας διεκδικήσαμε από την ΕΤΑΔ Α.Ε. την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Μοτέλ “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί και να καταστεί λειτουργικό, ως χώρος Πολιτισμού και Παιδείας, καθότι η Ολυμπία, παρόλο που είναι ένας τόπος παγκόσμιας σημασίας, δεν διαθέτει κανέναν τέτοιο χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου