Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Οι εγγραφές για το Δρόμο Εκεχειρίας 2022 ξεκίνησαν!

  Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022


Οι εγγραφές για το Δρόμο Εκεχειρίας 2022 ξεκίνησαν!
(50 χλμ ημιορεινής διαδρομής, μη αγωνιστικού χαρακτήρα με δωρεάν συμμετοχή

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στην ιερή γη της Ήλιδας και της Ολυμπίας, στο «Μονοπάτι της Εκεχειρίας», την Κυριακή  15 Μαΐου 2022, ο «Δρόμος Εκεχειρίας 2022».

Οι συμμετοχές άνοιξαν στο routeoftruce.com.

Στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και κάθε τέσσερα χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες ενωνόντουσαν για να τιμήσουν τους θεούς τους, η Συμπολιτεία Ολυμπίας διοργανώνει τον «Δρόμο της Εκεχειρίας». Τον δρόμο που οδηγεί από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων) στην Αρχαία Ολυμπία (τόπο τέλεσης των αγώνων). Τον δρόμο που οδηγεί από την Εκεχειρία στην Ειρήνη. Στο διάβα τους οι δρομείς, κήρυκες της Εκεχειρίας, τυγχάνουν της φιλοξενίας του Ξένιου Δία μέσα από τα χαρούμενα πρόσωπα των ανθρώπων που από τα βάθη των αιώνων φτάνει στις μέρες μας γεφυρώνοντας το αρχαίο με το σύγχρονο. Οι σύγχρονοι κάτοικοι, απόγονοι των αρχαίων Ηλείων, υποδέχονται τους δρομείς αλλά και τους περιπατητές με δροσερό νερό, με παραδοσιακά προϊόντα φρούτα, σταφίδες, γαλακτοκομικά, κρασιά, χυμούς, ξηρούς καρπούς… Καρπούς που γεννά η Ηλειακή γη και προσφέρουν απλόχερα στους σύγχρονους κήρυκες της Εκεχειρίας.

Ο δρόμος όπως και τις προηγούμενες χρονιές δεν θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί επί της διαδρομής Ήλιδας Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας και θα βραβευθούν όλοι οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη διαδρομή των 50  χιλιομέτρων με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια. Όσοι παραλείψουν κάποιο κομμάτι θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο χωρίς αρίθμηση. Να σημειωθεί πως η πορεία αυτή ΔΕΝ έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες κινούνται σχεδόν μαζί ακολουθώντας πάντα τον προπομπό.

Γεφυρώνοντας το αρχαίο με το σύγχρονο, το παλιό με το νέο, θυμίζουμε σε όλους για ποιο λόγο ετελούντο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Με βάση το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας»  ξαναφέρνουμε στο προσκήνιο τα ιδανικά του σεβασμού στον άνθρωπο και το ιερό δικαίωμα στην ειρήνη.

Παροχές προς τους συμμετέχοντες:

  • Συλλεκτικό μετάλλιο
  • Αριθμό συμμετοχής
  • Τροφοδοσία με νερό, φρούτα, χυμούς, μπισκότα, ξηρούς καρπούς και φιλέματα ανά ~5 χλμ της διαδρομής
  • Το τεχνικό μπλουζάκι της Διοργάνωσης
  • Έπαινος συμμετοχής
  • Μεταφορά (δείτε αναλυτικά στη φόρμα εγγραφής)
  • Μεταφορά των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών από την Εκκίνηση στον Τερματισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία αλλά και πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μονοπατιού (http://routeoftruce.com/), στην ενότητα «Δρόμοι Εκεχειρίας» , υποενότητα «Ήλιδα-Ολυμπία (50χλμ)», υποενότητα «2022».
Στην αρχική μας σελίδα μπορείτε να βρείτε τη δική μας εφαρμογή για το Μονοπάτι (για Android και
iOS).
Η διαδρομή είναι περασμένη και στις περισσότερες εφαρμογές με διαδρομές και μονοπάτια.

Το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και οι εγγραφές για τον αγώνα 5χλμ από την Πίσα στην Ολυμπία αλλά και για τον παιδικό αγώνα 2χλμ στην Αρχαία Ήλιδα, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Μαΐου.
Περιμένουμε να σας δούμε από κοντά και να απολαύσουμε όλοι μαζί τη μοναδικότητα του Μονοπατιού και τη μεταφορά του μηνύματος της Εκεχειρίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου