Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Το χρυσό deal του Αντετοκούνμπο με τον Ζούκερμπεργκ

   Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, 2022

Εμπορική συμφωνία με τη Meta Platforms για το WhatsApp

Φωτ. AP

Χρυσό deal με τη Meta Platforms του Μαρκ Ζούκερμπεργκ υπέγραψε ο σταρ του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ανέλαβε τη διεθνή διαφημιστική καμπάνια της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp. 

Η συμφωνία, η οποία είναι διάρκειας πολλών ετών, αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Έλληνα μπασκετμπολίστα με τον τεχνολογικό κολοσσό του Αμερικανού επιχειρηματία, ο οποίος ψάχνει στο πρόσωπο του Γιάννη ένα δυνατό restart. 

Το deal περιλαμβάνει την παραγωγή διαφημιστικού περιεχομένο καθώς και την διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων, με το All-Star Game του NBA στο Κλίβελαντ να συνιστά την «πρεμιέρα» της νέας συνεργασίας. 

Οι οικονομικοί όροι, μέχρι στιγμής, παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό. Αλλά είναι σίγουρο ότι θα φουσκώσουν σημαντικά τις τσέπες του 27χρονου αθλητή.  

«Είναι μια εφαρμογή, την οποία χρησιμοποιώ καθημερινά» δήλωσε την Κυριακή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στο πλαίσιο του All-Star Game του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ.  

To WhatsApp αποτελεί θυγατρική της Meta Platforms και ανταγωνίζεται τις αντίστοιχες εφαρμογές μηνυμάτων της Apple και της Google. Έχει περισσότερους από 2 δισ. χρήστες παγκοσμίως, ενώ αποτελεί τη Νο.1 εφαρμογή επικοινωνίας σε αρκετές χώρες, όπως η Ινδία και η Βραζιλία. 

MVP στα deals

Από το 2013, όταν επιλέχθηκε στο draft του NBA, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει κλείσει αρκετές προσοδοφόρες εμπορικές συμφωνίες, αυξάνοντας αισθητά τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. 

Walt Disney, JBL, Nike, Aegean, STR8, Milko, Protergia, εταιρείες ρολογιών, video games, τηλεοράσεις, αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι μερικά από τα χρυσά deals που έχει υπογράψει.

Επιπλέον ο Γιάννης έχει αποκτήσει μερίδιο μετοχών στην τοπική ομάδα μπέιζμπολ του Μιλγουόκι, Milwaukee Brewers, ενώ έχει επενδύσει και στη start up Ready Nutrition, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή αθλητικών προϊόντων διατροφής.   

Πριν από λίγους μήνες μάλιστα, έκανε και τις πρώτες επενδύσεις στην Ελλάδα, στο real estate, αποκτώντας δύο βίλες με πισίνα στη δυτική Πελοπόννησο, με θέα τη θάλασσα του Ιονίου.  

Εξάλλου, όπως έχει επισημάνει πρόσφατο ρεπορτάζ του Money Review, μαζί με τον αδερφό του Θανάση έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην επενδυτική εταιρεία Catalio Capital. 

Σήμερα, o Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί τον 4ο καλαθοσφαιριστή παγκοσμίως με τις υψηλότερες ετήσιες απολαβές. Ο ίδιος, άλλωστε, εισπράττει κάθε χρόνο το ποσό των 80 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων τα μισά προέρχονται από εμπορικές ή επιχειρηματικές συμφωνίες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου