Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι έτοιμος για συζητήσεις με τον Πούτιν – Ζητά μεσολάβηση του Ισραήλ

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, 2022

Το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Unian μετέδωσε ότι ο Ζελένσκι ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να μεσολαβήσει για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι έτοιμος για συζητήσεις με τον Πούτιν – Ζητά μεσολάβηση του Ισραήλ | tovima.gr

Ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία συζητούν «τον τόπο και τον χρόνο» για να ξεκινήσουν συνομιλίες, λέγοντας ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη.

«Η Ουκρανία ήταν και παραμένει έτοιμη να μιλήσει για εκεχειρία και ειρήνη» ανέφερε ο Σεργκίι Νικιφορόφ.

Το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Unian μετέδωσε ότι ο Ζελένσκι ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να μεσολαβήσει για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο πλευρές έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, με τον ρωσικό στρατό την ίδια στιγμή να σφυροκοπά το Κίεβο καθώς και άλλες πόλεις της Ουκρανίας, ήρθε μια δήλωση του εκπροσώπου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με την οποία άφησε χαραμάδα διαλόγου.

Μεσολάβηση του Ισραήλ

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Πρέπει να αντικρούσω τις δηλώσεις ότι αρνηθήκαμε να διαπραγματευτούμε. Η Ουκρανία ήταν και παραμένει έτοιμη να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη. Αυτή είναι η μόνιμη θέση μας. Συμφωνήσαμε με την πρόταση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή τα δύο μέρη διαβουλεύονται για τον τόπο και τον χρόνο της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα υπάρχουν για την επανέναρξη της κανονικής ζωής».

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, ο Ζελένσκι ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να μεσολαβήσει για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, ίσως και στην Ιερουσαλήμ. Ο ουκρανός πρόεδρος μετέφερε το αίτημά του, όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ναφτάλι Μπένετ, το πρωί της Παρασκευής.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας επιβεβαίωσε, δε, την προσπάθεια που διεξάγεται για συνομιλίες. «Πιστεύουμε ότι το Ισραήλ είναι το μόνο δημοκρατικό κράτος στον κόσμο που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανοί αξιωματούχοι θα ήταν πιο δεκτικοί να διεξάγουν συνομιλίες στην Ιερουσαλήμ παρά στη Λευκορωσία, σύμμαχο της Ρωσίας, όπου η Μόσχα είχε προτείνει να διαπραγματευτεί.

Πούτιν σε ουκρανούς στρατιώτες

Παντώς νωρίτερα ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε οργισμένος τους στρατιωτικούς στην Ουκρανία να «καταλάβουν την εξουσία» στο Κίεβο, ανατρέποντας τον πρόεδρο Ζελένσκι και την πολιτική ηγεσία της χώρας, τους οποίους χαρακτήρισε «νεοναζί» και «ναρκομανείς».

«Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας. Έχω την εντύπωση ότι θα είναι πιο εύκολες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ μας» είπε ο Πούτιν σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας. Ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν μάχεται κατά του στρατού, αλλά κατά των εθνικιστικών μορφωμάτων, που συμπεριφέρονται σαν «τρομοκράτες» χρησιμοποιώντας αμάχους «ως ανθρώπινες ασπίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου