Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

«Η Δύση μάς άφησε μόνους – Να συζητήσουμε τους όρους της Ρωσίας» λέει ο Ζελένσκι

  Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, 2022

Οι καλοπερασάκηδες πολιτικοί της δύσης άφησαν την Ουκρανία στο έλεος!

Την πρόθεσή του να μιλήσει με τη Ρωσία, ακόμη και με τους όρους που θέτει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Δύση μάς άφησε μόνους – Να συζητήσουμε τους όρους της Ρωσίας» λέει ο Ζελένσκι | tovima.gr

Την πρόθεσή του να μιλήσει με τη Ρωσία, ακόμη και με τους όρους που θέτει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό.

Ταυτόχρονα, δήλωσε αποκαρδιωμένος μετά από σειρά συνομιλιών με ηγέτες της Δύσης, σημειώνοντας πως άφησαν την Ουκρανία να πολεμήσει μόνη της. «Κανείς δεν πολεμά στο πλευρό μας, άφησαν την Ουκρανία μόνης να αντιμετωπίσει τη Ρωσία».

«Τους ρωτάω, ‘είστε μαζί μας’; Λένε ότι είναι μαζί μας, αλλά δεν είναι έτοιμοι να μας πάρουν στη στρατιωτική συμμαχία [του ΝΑΤΟ]. Όλοι τους φοβούνται» πρόσθεσε.

«Εμείς δεν φοβόμαστε όμως» υποστήριξε, τονίζοντας πως θα υπερασπιστεί τη χώρα του.

Παράδοση στη Ρωσία;

Σε αυτό το σημείο, πάντως, εντύπωση προκαλεί η δήλωσή του ότι το Κίεβο δεν φοβάται να μιλήσει για «ουδέτερο καθεστώς», υποχωρώντας από τα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως απαιτεί η Ρωσία. «Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για ουδέτερο καθεστώς, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ. Αλλά τι είδους εγγυήσεις θα έχουμε και ποιες χώρες θα μας τις παράσχουν» διερωτήθηκε.

Σημειώνεται πως, προ ολίγων ορών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίρτι Πεσκόφ, δήλωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας, ενώ συγχρόνως δημοσιοποίησε τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει ο Πούτιν.

«Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να δηλώσει τι αναμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατιωτικοποίηση της χώρας» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι επιθυμούν την άνευ (ουκρανικών) όρων παράδοση η οποία θα τερματίσει όχι μόνο τον πόλεμο, αλλά και τη θητεία της ουκρανικής κυβέρνησης και της προεδρίας Ζελένσκι – αυτό σημαίνει ο όρος «ουδέτερο καθεστώς». Το έτερον σκέλος, ο όρος «η αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας σημαίνει τερματισμός του φλερτ με το ΝΑΤΟ και του εξοπλισμού της από τους Αμερικανούς – σε πολιτικό επίπεδο, και την οριστική απομάκρυνσή της από τη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου