Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Ο Nord Stream 2 «δεν θα πιστοποιηθεί», λέει ο Σολτς

 Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Γερμανός καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου δεν μπορεί να προχωρήσει υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Τόνισε ότι η διαδικασία αδειοδότησης διεκόπ

«Στον πάγο» βάζει τον Nord Stream 2 ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία με την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών επαρχιών από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters, Thomas Escritt, ο Σολτς δήλωσε ότι ο Nord Stream 2 «δεν θα λάβει πιστοποίηση».

Ο Σολτς σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει διαφοροποίηση στις ενεργειακές προμήθειες της Γερμανίας, τονίζοντας ότι η κατάσταση «έχει αλλάξει ριζικά».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Γερμανός καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου δεν μπορεί να προχωρήσει υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Τόνισε ότι η διαδικασία αδειοδότησης διεκόπη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του προχωρά σε αυτό το μέτρο ως απάντηση για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Μοιάζει με τεχνικό ζήτημα, όμως πρόκειται για μια απαραίτητη διοικητική διαδικασία (χωρίς την οποίαν) δεν μπορεί να δοθεί πιστοποίηση στον αγωγό. Χωρίς αυτή την πιστοποίηση, ο Nord Stream 2 δεν μπορεί να λειτουργήσει», είπε.

Προς αναθεώρηση της στρατηγικής για την ενεργειακή ασφάλεια

Η Γερμανία αποσύρει τη στρατηγική της για την ενεργειακή ασφάλεια που ανακοινώθηκε πρόσφατα και καταρτίζει νέα, είπε ακόμα ο Σολτς σύμφωνα με τον Thomas Escritt του Reuters. Σημείωσε ότι έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τον υπουργό Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο Γερμανός καγκελάριος υπογράμμισε ότι το ένα τέταρτο της ενέργειας που καταναλώνει η χώρα προέρχεται από το φυσικό αέριο, και από αυτό το μισό εισάγεται από τη Ρωσία. «Σε κάθε περίπτωση σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε μαζικά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ώστε να καταστούμε ουδέτερες από άνθρακα σε 25 χρόνια. Όμως μέχρι τότε πρέπει να διαφοροποιήσουμε την ενεργειακή μας τροφοδοσία όσον αφορά το φυσικό αέριο.»

Ο Nord Stream 2 έχει ολοκληρωθεί, όμως για να παραδοθεί επισήμως και να τεθεί σε λειτουργία απαιτείτο ακόμη πιστοποίηση από τις γερμανικές αρχές.

Τον «άμεσο τερματισμό» των σχετικών διαδικασιών για την θέση σε λειτουργία του αγωγού είχε ζητήσει νωρίτερα σήμερα ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου