Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Μιλώντας στην εκπομπή του CNN «State of the Union», ο Μπλίνκεν

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, 2022

Μιλώντας στην εκπομπή του CNN «State of the Union», ο Μπλίνκεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες μέχρι την τελευταία στιγμή στο να χρησιμοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να δουν αν η διπλωματία μπορεί να αποτρέψει τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν από το να προχωρήσει σε εισβολή

Επιμένουν οι ΗΠΑ: Οι Ρώσοι διοικητές έλαβαν εντολή να προχωρήσουν σε εισβολή στην Ουκρανία | tovima.gr

Την ώρα που καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι διαθέτουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι Ρώσοι διοικητές έχουν λάβει εντολή να προχωρήσουν σε εισβολή στην Ουκρανία.

Πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CBS αναφέρουν ότι οι ρώσοι διοικητές στο έδαφος κάνουν συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα ελίσσονται στους τομείς τους στο πεδίο της μάχης.

Οι πληροφορίες δείχνουν ότι (σ.σ. οι ρώσοι στρατηγοί) «κάνουν ό,τι θα έκαναν οι αμερικανοί διοικητές μόλις λάβουν την εντολή να προχωρήσουν».

Μπλίνκεν: «Στο κατώφλι» μιας ρωσικής εισβολής

Στο μεταξύ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως ό,τι συμβαίνει επί του πεδίου στην Ουκρανία, ακόμη και η ανακοίνωση της παράτασης των στρατιωτικών ασκήσεων από τη Ρωσία και την Λευκορωσία, υποδηλώνει ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μιλώντας στην εκπομπή του CNN «State of the Union», ο Μπλίνκεν τόνισε ωστόσο ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες μέχρι την τελευταία στιγμή στο να χρησιμοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να δουν αν η διπλωματία μπορεί να αποτρέψει τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν από το να προχωρήσει σε εισβολή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένει στην ημερησία διάταξη μια συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. «Προσέγγισα τον ρώσο ομόλογό μου, υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ, για να του απευθύνω έκκληση να συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη. Το σχέδιο παραμένει αυτό, εκτός αν η Ρωσία εισβάλλει στο μεταξύ» είπε ο Μπλίνκεν στην ίδια συνέντευξη.

Ο αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν σε πιθανά αμοιβαία βήματα στο θέμα της ασφάλειας. «Αυτή είναι η συνομιλία που θέλω να έχω με τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ αλλά εξαρτάται απολύτως από το αν θα εισβάλει η Ρωσία» σημείωσε ο Μπλίνκεν, επισημαίνοντας ότι η διπλωματική οδός παραμένει εφικτή «μέχρι τα άρματα μάχης να αρχίσουν πράγματι να κινούνται και τα αεροπλάνα να βρίσκονται στον ουρανό».

Επιπλέον, ο Μπλίνκεν είπε στο δίκτυο CBS ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι έτοιμος «να συναντηθεί» με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν «ανά πάσα στιγμή με οποιοδήποτε τρόπο αν αυτό επιτρέψει στην αποφυγή ενός πολέμου».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου