Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία τώρα: Το οπλοστάσιο που χρησιμοποίησε η Ρωσία για την εισβολή

   Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, 2022

Η εφημερίδα Washington Post παρουσιάζει μια πρώτη αξιολόγηση του στρατιωτικού υλικού και των όπλων που χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι, κατά την εισβολή

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κάνει τον γύρο του κόσμου και οι εικόνες των πολεμικών ανταποκριτών και των πολιτών που βρίσκονται κοντά στα μέτωπα αποτυπώνουν το μέγεθος της επίθεσης που έχει εξαπολύσει ο ρωσικός στρατός.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους πάνω από 80 ουκρανικοί στρατιωτικοί στόχοι έχουν καταστραφεί.

Η εφημερίδα Washington Post παρουσιάζει μια πρώτη αξιολόγηση του στρατιωτικού υλικού και των όπλων που χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι, κατά την εισβολή.

Τεθωρακισμένα

Τα ρωσικά τανκς και τα τεθωρακισμένα οχήματα φαίνεται να αντιμετώπισαν κάποια αντίσταση. Στη βορειοανατολική πόλη Γκλουκόβ, κοντά στα ρωσικά σύνορα, μια «διμοιρία» αρμάτων μάχης T-72 καταστράφηκε από αντιαρματικούς πυραύλους Javelin που προμήθευσαν οι ΗΠΑ την Ουκρανία.

Κάποια βίντεο δείχνουν δεξαμενές καυσίμων που ανατινάζονται από τα ρωσικά τανκς.

Αεροσκάφη

Καθώς περικύκλωνε την Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός προέταξε μια σειρά από αεροσκάφη ικανά να εκτοξεύουν κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος-εδάφους ή να ρίχνουν άλλου είδους πυρομαχικά, όπως βόμβες διασποράς ή θραυσμάτων.

Ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 75 ρωσικά βομβαρδιστικά συμμετείχαν στις αρχικές αεροπορικές επιδρομές σε ολόκληρη την Ουκρανία, εστιάζοντας κυρίως στην «απενεργοποίηση» της ουκρανικής αεράμυνας, αποθήκες πυρομαχικών και αεροδρόμια.

Παράλληλα, ένας συνδυασμός δώδεκα επιθετικών και μεταγωγικών ελικοπτέρων έβαλλε κατά του αεροδρομίου στη Χοστομέλ, έξω από το Κίεβο. Βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει ελικόπτερα Mi-8 κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ουκρανικός στρατός δημοσίευσε βίντεο ενός εχθρικού ελικοπτέρου που είχε πέσει σε χωράφι.

oykrania-tora-to-oplostasio-poy-chrisimopoiise-i-rosia-gia-tin-eisvoli0

Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις φάνηκε να δίνουν προτεραιότητα σε υποδομές ζωτικής σημασίας, στοχεύοντας ένα θερμοηλεκτρικό σταθμό κοντά στο Κίεβο.

Βαρύ πυροβολικό

Μονάδες του ρωσικού στρατού, χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, πυραύλους κρουζ και βαρύ πυροβολικό έβαλαν στο στόχαστρο στρατιωτικούς και κυβερνητικούς στόχους.

Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει πάνω από 160 πυραύλους στην Ουκρανία. 

oykrania-tora-to-oplostasio-poy-chrisimopoiise-i-rosia-gia-tin-eisvoli1

Επίγεια στρατεύματα

Τα επίσημα κυβερνητικά κανάλια της Ουκρανίας διένειμαν επίσης εικόνες που υποτίθεται ότι δείχνουν Ρώσους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων ανδρών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που φέρεται να κρατούνται στη βόρεια περιοχή του Τσερνιχίφ. Ο αυτοκινητόδρομος εκεί είναι μια στρατηγική οδική αρτηρία που συνδέει το Κίεβο με τη Λευκορωσία.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, δύο Ρώσοι στρατιώτες φέρεται να συνελήφθησαν να φέρουν παλιά τουφέκια τύπου AK-47 χωρίς υπέρυθρα λέιζερ, τα οποία είναι κοινά για τις συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου