Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Μπάιντεν: Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία – Κυρώσεις στη «ρωσική ελίτ» και σε τράπεζες

 Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 2022

Εάν δεν υπάρξει δυναμική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας εναντίον της Ρωσίας μπορεί να ανοίξει η όρεξη και σε άλλες χώρες, με άλλα λόγια θα γίνει ντόμινο.  Ποιες χώρες;  Είναι πολλές, όπως η Κίνα με την Ταϊουάν (Taiwan), πρώην Φορμόζα.  Την Τουρκία με την Κύπρο και άλλες Ελληνικές περιοχές.  Υπάρχουν και άλλοι όπως Ινδία, Περσία…

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Πούτιν επιτέθηκε ευθέως στο «δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει» αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος» για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν «ανοιχτές στη διπλωματία».

Οπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε σήμερα «την αρχή μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», ανακοινώνοντας οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και νέες παραδόσεις «αμυντικών» όπλων στην Ουκρανία.

Ανακοινώνοντας ότι οι ουκρανικές περιοχές τις οποίες η Ρωσία αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη αφορούν ακόμη και εδάφη που δεν ελέγχονται επί του παρόντος από τους αυτονομιστές, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «επεξεργάζεται δικαιολογίες για να πάει πολύ πιο μακριά», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Αυτό είναι η αρχή μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του προς το Έθνος από τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε μια «πρώτη δόση» κυρώσεων οι οποίες αναμένεται να αποκόψουν τη Ρωσία από δυτικές χρηματοδοτήσεις και στοχεύουν τις «ρωσικές ελίτ» καθώς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Ρωσία δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές της Δύσης για την εξυπηρέτηση του χρέους της

«Επιβάλλουμε μεγάλες κυρώσεις για το ρωσικό δημόσιο χρέος. Αυτό σημαίνει ότι αποκόπτουμε τη ρωσική κυβέρνηση από τη δυτική χρηματοδότηση», δήλωσε. «Έδωσα την άδεια για την αναδιάταξη των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη για να ενισχύσουν τους συμμάχους μας στη Βαλτική, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα για εξεύρεση διπλωματικής λύσης.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Ρωσία είναι αυτή που επιτίθεται, εμείς, επομένως, έχουμε επίγνωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε. «Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, που θα προκαλέσει τεράστια δεινά σε εκατομμύρια ανθρώπους».

«Θα κρίνουμε τη Ρωσία από τις πράξεις της, όχι από τα λόγια της. Και ό,τι κι αν κάνει η Ρωσία στη συνέχεια, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με ενότητα, σαφήνεια και πεποίθηση. Ελπίζω ότι η διπλωματική οδός θα παραμείνει ανοιχτή», τόνισε.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
09:08

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στη «ρωσική ελίτ» και σε δύο ρωσικές τράπεζες, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την κατάσταση στην Ουκρανία στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Πούτιν επιτέθηκε ευθέως στο «δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει» αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος» για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν «ανοιχτές στη διπλωματία».

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε πόντο» ΝΑΤΟϊκού εδάφους και θα συνεχίσουν να παρέχουν «αμυντικά» όπλα στην Ουκρανία, ενώ ενέκρινε και την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου