Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνεται ο αριθός των νεκρών Ελλήνων ομογενών

 Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, 2022

Αυτή τη στιγμή: Συναγερμός στο Κίεβο.

Συσκότιση, απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά της 5:00μμ

Εκατομμύρια Ουκρανοί φεύγουν από τη χώρα με κάθε μέσο.

Πληροφορίες λένε:

Στρατιωτικά οχήματα των Ρώσων ξέμειναν από καύσιμα και υποχώρησαν.

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός νεκρών Ελλήνων στην Ανατολική Ουκρανία

Στους έξι ανέρχονται πλέον οι Έλληνες ομογενείς οι οποίοι έχουν πέσει νεκροί στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από βομβαρδισμούς.

Στους 2 νεκρούς στο χωριό Σαρτανά έρχονται να προστεθούν άλλοι 4 νεκροί Έλληνες στο χωριό Μπουγάς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρονται τα εξής:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων»

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχαν σκοτωθεί δύο Έλληνες στο χωριό Σαρτανά κατά τη διάρκεια  βομβαρδισμών. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με την οποία ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών και τον τραυματισμό έξι στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

«Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών», υπογραμμίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η περιοχή Σαρτανάς είναι μία κωμόπολη που βρίσκεται στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην οποία το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο, με 8.000 Έλληνες ομογενείς.

Συνεχίζεται η πολιορκία στο Κίεβο

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η πολιορκία του Κιέβου, ενώ συγκρούσεις σημειώνονται σε μία σειρά περιοχών, όπως φαίνεται και στον χάρτη που δημοσίευσε το AFP. Σε μήνυμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε ότι διατηρείται ο έλεγχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, αλλά και των κύριων πόλεων της χώρας.

Επίσης, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε σήμερα την αυστηροποίηση των όρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ λόγω της ρωσικής εισβολής, προειδοποιώντας πως κάθε άνθρωπος που θα κυκλοφορεί στον δρόμο μεταξύ 17.00 και 08.00 θα αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως εχθρός.

«Όλοι οι πολίτες που θα βρίσκονται στον δρόμο κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα θεωρούνται μέλη ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού», ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου