Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Αρτοκλασία και Τρισάγιο από τον Σύλλογο "ΠΙΝΔΟΣ" Βοστώνης

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022


Στο νότιο προάστιο της Βοστώνης Brockton, έγινε την Κυριακή που μας πέρασε η καθιερωμένη εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου Ηπειρωτών ΠΙΝΔΟΣ της Βοστώνης ΗΠΑ.

Η αρτοκλασία γίνεται υπέρ υγείας των μελών και των οικογενειών του Συλλόγου ενώ το Τρισάγιο στη μνήμη των Ηρώων που αγωνίστηκαν για την Ελλάδα στην Πίνδο και τα άλλα βουνά, και όχι μόνο, της Ηπείρου και της Βορείου Ηπείρου, στρατιωτικούς και άμαχους

Μαζί με αυτούς τους επώνυμους και ανώνυμους Ήρωες μνημονεύτηκαν και ο Κάρολος Παπούλιας, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Μιχάλης Σέρβος πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Ιερούργησε ο πατήρ Ιωάννης Κiραμάριος ο οποίος αν και συνταξιούχος παραμένει καλλίφωνος και στο λόγο που έβγαλε ήταν κατανοητός και το εκκλησίασμα κρεμόταν κυριολεκτικά από τα χείλη του.  (Μακάρι να δούμε κι άλλους ιερείς σαν τον παπά-Κιραμάριο).

Στο λόγο του είπε μεταξύ των άλλων «Καλοσορίζω τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειο Καυκά και τον Σύλλογο Ηπειρωτών Πίνδος που μας τιμούν με την παρουσία τους… Εγώ είμαι νησιώτης, από τη Σύμη, αλλά γνώρισα την Ήπειρο από πρώτο χέρι αφού πέρασα την στρατιωτική μου θητεία στην Ήπειρο, Άρτα, Γιάννινα και Κόνιτσα…  Αλλά γνωρίζω και τους Μακεδόνες αφού πήγα στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης… Οπότε όταν ήρθα στο Brockton βρέθηκα ανάμεσα σε Μακεδόνες και Ηπειρώτες…»  Ο σεβαστός ιερέας μίλησε για τους ηρωϊκούς αγώνες και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.  Μίλησε για τη Βόρειο Ήπειρο.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας.

Έχει μεγάλη σημασία να θυμόμαστε τους Ήρωες και τις Ηρωίδες του Ελληνικού Έθνους, γιατί λαός χωρίς ιστορία δεν έχει μέλλον.  

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συλλόγου ΠΙΝΔΟΣ, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου.  Είπαμε πριν για την ΙΣΤΟΡΙΑ μας, αλλά, πρέπει να ενισχύσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε το μεγαλείο του Ελληνισμού στους νέους και νέες.

Εάν κοιτάξουμε την ιστορία θα βρούμε πολλές μορφές Ηπειρωτών που διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στην Ελληνική Ιστορία.  Πολλοί είναι και οι Εθνικοί Ευεργέτες από την Ήπειρο που βοήθησαν την Ελλάδα στους αγώνες για την Λευτεριά αλλά και με έργα που στολίζουν την Αθήνα, τα Γιάννινα και άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας.

Ελπίζουμε ότι η άλλη μας αδελφή, η Βόρειος Ήπειρος, μία μέρα θα είναι Ελεύθερη.  

Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και με συνεργασία όλα γίνονται. 

Αιωνία η Μνήμη αυτών που έφυγαν για πάντα… καλή συνέχεια.

Ευχόμαστε και του χρόνου με Υγεία.

Στην εκδήλωση μεταξύ των άλλων παρευρέθηκαν και οι:  Δημήτριος Τσούμπανος, Πρόεδρος του Συλλόγου ΠΙΝΔΟΣ και πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλειος Καυκάς, ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης, Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, ο κ. Ιωάννης Νικολάου Πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας με την σύζυγό του Έφη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λακώνων κ. Ιωάννης Πατουχέας με την σύζυγό του Αλίκη, ο πρώην Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Παναγουλόπουλος, η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου ΠΙΝΔΟΣ κ. Σοφία Παπαδογιαννάκη, ο κ. Ηλίας Πότσης με την σύζυγό του, ο καθηγητής κ. Βασίλειος Μεϊμάρης, η κ. Βασιλική Αργυροπούλου και πολλοί άλλοι.

Photos: Yanni Pol

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου