Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Kυπελλούχος ο Ολυμπιακός

 Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, 2022

Ο Ολυμπιακός νίκησε 81-73 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το κύπελλο στο μπάσκετ.

LATO KLODIANEUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ για δέκατη φορά στην ιστορία του, αφού νίκησε στον τελικό τον Παναθηναϊκό με 81-73 σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

Το απίστευτο μπλάκ άουτ του Παναθηναϊκού στην τέταρτη περίοδο, που δεν σημείωσε κανένα καλάθι εντός πεδιάς, παρά μόνο βολές, η άμυνα του Ολυμπιακού και το μεγάλο παιχνίδι των Ντόρσεϊ με 21 πόντους, του Μακ Κίσικ και του Βεζένκοφ, ήταν το κλειδί για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού. Αλλά απίστευτο ματς κυρίως αμυντικά έκανε ο Γουόκαπ, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Remaining Time 0:00
 

Πρωταγωνιστές στο πρώτο μέρος ήταν ο Νέντοβιτς και ο Βεζένκοφ, οι οποίοι όμως έπαιξαν μεγάλο χρονικό διάστημα και κουράστηκαν. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 12 πόντους και έκανε την ανατροπή με τους Σλούκα και Φαλ, να βρίσκονται στον πάγκο. Ο Χασάν Μάρτιν έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε απέναντι στον Παπαγιάννη που ήταν ο μόνος που έδωσε μάχες στο δεύτερο μέρος. Το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε άμυνα καθόλου και έτσι βρήκε τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά με 67-58, δηλαδή 9 πόντους.

Και όμως τα πράγματα άλλαξαν.

Η τρομερή άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο που έπαιξε ο Ολυμπιακός ήταν το σημείο αναφοράς του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έκανε σερί 12-0 και πέρασε μπροστά στο σκορ με 70-67. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πρώτοι πόντοι του Παναθηναϊκού στην τέταρτη περίοδο ήρθαν με βολές του Γουάϊτ (69-73) στα 2.36’’ πριν τη λήξη του αγώνα. Στο χρόνο που έμεινε ο Ολυμπιακός έκανε σωστή διαχείριση και παράλληλα κράτησε και τη διαφορά, με τον Παναθηναϊκό να μη μπορεί να βρει λύσεις σε σουτ εντός πεδιάς και έτσι πήρε τη νίκη, τον τελικό και κυρίως το κύπελλο με 81-73. O Ντόρσεϊ αναδείχθηκε MVP του τελικού και ο Νέντοβιτς πρώτος σκόρερ με 23 πόντους.

Αυτό ήταν το πρώτο κύπελλο για τον Ολυμπιακό μετά το 2011 και ο πρώτος τίτλος του μετά το 2016. Επιτέλους είδαμε ένα φάϊναλ φορ, είδαμε έναν τελικό χωρίς επεισόδια και έναν τελικό με τις δύο ομάδες στο παρκέ για την απομονή των μεταλλίων και του κυπέλλου. Μάλιστα πριν την απονομή οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν εκατέρωθεν συγχαρητήρια και μάλιστα οι παίκτες του Παναθηναϊκού έμειναν να παρακολουθήσουν την απονομή στον «αιώνιο αντίπαλο». Συγχαρητήρια πολλά.

Βέβαια πριν την έναρξη του τελικού κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια, αλλά η αστυνομία έδωσε λύση και έκανε και πολλές προσαγωγές.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 45-39, 67-58, 73-81 με πρώτο τον Παναθηναϊκό που ήταν τυπικά γηπεδούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου