Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Αύξηση ραδιενέργειας στο Τσέρνομπιλ μετά την κατάληψη από τους Ρώσους αναφέρει η Ουκρανία

 Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, 2022

Τι απαντά η Ρωσία.
VIA ASSOCIATED PRESS

H υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας και το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ανέφεραν την Παρασκευή ότι καταγράφονταν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή του παροπλισμένου πυρηνικού σταθμού του Τσέρνομπιλ, που κατελήφθη από ρωσικές δυνάμεις την Πέμπτη.

Ειδικοί της υπηρεσίας δεν είπαν ποια ήταν τα ακριβή επίπεδα, μα υποστήριξαν ότι η αλλαγή οφείλεται στη μετακίνηση βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα να σηκωθεί στον αέρα ραδιενεργή σκόνη. «Η ραδιενέργεια αρχίζει να αυξάνεται. Δεν είναι κρίσιμη για το Κίεβο προς το παρόν, μα παρακολουθούμε» είπε το υπουργείο Εσωτερικών. Σημειώνεται ότι το Κίεβο είναι σε απόσταση περίπου 100 χλμ από τον χώρο της πυρηνικής τραγωδίας του 1986.

Η γειτονική Πολωνία δεν κατέγραψε κάποια αύξηση στην επικράτειά της, ενώ ο Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, επιβεβαιώνοντας την κατάληψη της περιοχής γύρω από τον σταθμό του Τσέρνομπιλ, είπε πως έχει υπάρξει μέριμνα για την προστασία του και ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας παραμένουν στα κανονικά τους επίπεδα.

Με πληροφορίες από Reuters, Interfax

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου