Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λουκασένκο κάνει λόγο για «Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

 Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022


Μια πυρηνική σύγκρουση θα μπορούσε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της έντασης και της κλιμάκωσης, σύμφωνα με τον λευκορώσο πρόεδρο

Οπρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο -στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν και «μαριονέτα» του ρώσου προέδρου όπως ισχυρίζεται η Δύση- δήλωσε ότι η πολιτική των κυρώσεων -στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία- στοχεύει στην εξάλειψη της Ρωσίας ως ανταγωνιστή και οδηγεί σε έναν ακόμη παγκόσμιο πόλεμο.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS: «Σε μια κατάσταση όπως αυτή θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιες κυρώσεις. Πολλά λέγονται για τον τραπεζικό τομέα. Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, SWIFT. Είναι χειρότερο από πόλεμο. Η Ρωσία ωθείται προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί και να αποφύγετε κάτι τέτοιο» είπε ο Λουκασένκο.

Πρόσθεσε ότι μια πυρηνική σύγκρουση θα μπορούσε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της έντασης και της κλιμάκωσης.

Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας της Λευκορωσίας ενδέχεται να βοηθήσουν τη Ρωσία να αποκτήσει υποκατάστατα για τα δυτικά και ασιατικά μικροτσίπ. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μοναδικός ωφελούμενος από αυτό που συμβαίνει εδώ. Με αυτό τον τρόπο η Ευρώπη μπορεί να δείξει τη θέση της και οι ανταγωνιστές να εξαλειφθούν» πρόσθεσε.

Οι κυρώσεις θα είναι επώδυνες για τη Δύση

Ο λευκορώσος πρόεδρος προειδοποίησε πως το Μινσκ και η Μόσχα θα επιβάλουν πολύ σοβαρές κυρώσεις κατά της Δύσης.

«Οι κυρώσεις που θα επιβληθούν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα είναι ογκώδεις… Αυτοί οι μηχανισμοί έχουν ήδη αρχίσει να λειτουργούν. Εάν χρειαστεί, θα χτίσουμε αυτά τα μέτρα αλλά όχι εις βάρος μας» είπε.

«Είναι ένα δημοσιογραφικό κλισέ: Σιδηρούν παραπέτασμα. Άρχισε να πέφτει εδώ και πολύ καιρό. Ενδεχομένως να έχει μείνει μόνο ένα στενό κενό, αφήνοντας λίγο φως να περάσει. Όταν το σιδηρούν παραπέτασμα δεν τους ωφέλησε, το επέκριναν. Τώρα το χαμηλώνουν οι ίδιοι. Δεν το χρειαζόμαστε. Δε θα το κάνουμε να πέσει. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι και προσεκτικοί» κατέληξε ο Λουκασένκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου